Wel zin in brownies maar geen chocolade in huis? Dan hoop ik dat je wel cacao hebt, want deze heerlijk smeuïge brownies met stukjes walnoot zijn namelijk gemaakt met cacaopoeder in plaats van chocolade. Daardoor hebben ze een intens diepe chocoladesmaak. Om de brownies zo lekker smeuïg te krijgen is het wel nodig dat je ze niet te lang bakt. De zijkanten zien er na 15 minuten bakken een beetje droog uit, dan is het goed! Til de koek aan het bakpapier eruit en laat even afkoelen voordat je er stukjes vanaf snijdt.
Vega of vegan variatie
Deze brownies met stukjes walnoot bevatten roomboter en ei, als je vegan brownies wilt kijk dan eens naar dit recept voor kruidnoten-brownies van Kim.
Bewaren
Ik bewaar de brownies het liefst niet in de open lucht maar goed verpakt in bakpapier. Zo blijven ze zeker een paar dagen lekker. Snijd ook niet de hele koek direct in stukjes maar snijd telkens een reepje af en pak de rest weer goed in.
Zo maak je brownies met stukjes walnoot
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Brownies met stukjes walnoot
Ook gebruikt
- laag bakblik 16 x 26 (binnenmaat)
Ingrediënten
- 150 g roomboter
- 150 g suiker
- ¼ tl zout
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille extract
- 75 g cacaopoeder
- 75 g tarwebloem
- 100 g walnoten - gebroken
Zo maak je het
- Verwarm de oven op boven- en onderwarmte op 160 ℃ en bekleed de bakvorm met een bakvel.
- Smelt in een ruime sauspan de roomboter met suiker en zout op matig vuur.
- Doof het vuur en roer de eieren één voor één door het botersuikermengsel. Meng, als de eieren zijn opgenomen, het vanille extract, cacaopoeder en tarwebloem door het beslag.
- Breek de noten en meng deze als laatste door het browniebeslag. Stort het in de beklede vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
- Bak de brownie 15-20 minuten of tot de zijkanten beginnen te drogen. (zeker niet te lang bakken!) Til uit de vorm en laat afkoelen voordat je er stukken van snijdt.