Confetti zandkoekjes, lekker vrolijk

Een zandkoekje is het meest simpele koekje dat ik ken. Maar wel een beetje saai, dus ik ben blij dat Kim met deze vrolijke confetti zandkoekjes kwam. Geheid succes en goed voor een glimlach, dat verzeker ik je! Mooi meegenomen, maar ze zijn ook echt lekker! De koekjes hebben een brosse structuur doordat Kim poedersuiker gebruikt. En om dat te benadrukken leg je het deeg even te rusten. Gauw proberen dus!

Met kinderen koelmoment even aanpassen

Heb je (klein- of buur-) kinderen? Roep ze erbij want niets zo gezellig als samen deze geinige confettizandkoekjes bakken. Dan kun je ze uitsteek vormpjes geven of laat ze van het deeg leuke eigen creaties maken. Pas de werkwijze dan iets aan. Doe het koelen dan na het vormen, want de kinderhandjes maken het deeg eigenlijk iets te warm. Het is van belang om deeg te laten rusten in de koeling. Zo wordt de boter in het deeg weer stevig, dat komt komt de structuur en vorm van het koekje ten goede tijdens het afbakken. Bovendien zullen de gluten in het deeg ontspannen, waardoor je een knapperiger koekje krijgt. Hoe langer je koelt, hoe beter het resultaat is. Maar zorg er in ieder geval voor dat je minstens 30 minuten koelt.

Confetti zandkoekjes bewaren

Bewaar de confetti zandkoekjes in een gesloten trommel of nog leuker een doorzichtige glazen pot die goed afsluitbaar is. Zet verse thee of koffie, open het deksel en smullen maar!

confetti zandkoekjes

Zo maak je confetti zandkoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Confetti zandkoekjes

confetti zandkoekjes
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusten: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 20 koekjes

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Meng bloem, suiker, boter, sprinkles en zout tot een mooie deegbal. Laat het deeg (in folie) minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 185 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Maak van het koude deeg 20 balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  4. Bak de confetti zandkoekjes in 15-20 minuten goudgeel.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven