Waarschijnlijk is deze onvergelijkbaar lekkere geroosterde paprika met feta -door de jaren heen- het meest gegeten gerecht in huize HAK (Hans & Anna-Karina). Ik weet dan ook werkelijk niet waarom ik dit niet al veel eerder met jullie gedeeld heb! Mocht je overigens niet van feta houden, is geitenkaas ook lekker! Oké, je moet er even tijd voor inruimen, maar de meeste tijd is wachttijd: voor de oven (20 minuten), het dampen (15 minuten) en het op smaak komen (1 uur). Al die liefde & aandacht in één zo’n salade… Dat moet je proeven!
Homemade geroosterde paprika
Natuurlijk kan je een kant-en-klaar product nemen voor deze overheerlijke salade. Grote kans dat je dan een slap aftreksel hebt van de vers geroosterde paprika. Bovendien bevatten de potten eigenlijk altijd toegevoegde suiker. Dus de echte smulpapen weten beter en roosteren de paprika zelf! Eenmaal geproefd wil je nooit meer iets anders… Geroosterde paprika’s hebben die typische diepe zoete smaak. Na het roosteren van de paprika kan je heel gemakkelijk het velletje verwijderen. Vervolgens gebruik je de pure vrucht in een salade of gepureerd in een saus of als antipasto hapje. Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan. Denk aan olijven, gegrilde groente, een handje noten. In principe kan een antipasto ook een salade inhouden, zoals de klassieke ‘insalata Caprese’: tomaat, mozzarella en basilicum.
Bewaren
Je zou de schoongemaakte geroosterde paprika’s ook koel en onder olie in een gesteriliseerde glazen pot kunnen bewaren. Blijft enkele weken goed, zolang ze maar goed onder de olie staan en je heel schoon werkt. Ook schoon bestek gebruiken als je er iets uithaalt.


Zo maak je geroosterde paprika met feta
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Geroosterde paprika met feta
Ingrediënten
- 300 g paprika - rode (2 stuks)
Dressing
- kookvocht - van de paprika’s
- 1 el olijfolie - goede
- 1 tl balsamico azijn
- tijm - naar smaak, of Italiaanse kruiden
- peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de heteluchtoven voor op 195 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Was de paprika's en rooster ze in z'n geheel 20 minuten op de bakplaat. Doe ze direct uit de oven in een schaal en span er huishoudfolie over. Door de stoom rimpelen de paprika's en kan je straks het vel er zo aftrekken. Laat ze minstens 15 minuten in de schaal staan. Bewaar het vocht. Ontvel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Dressing
- Klop voor de dressing 1 el paprikakookvocht met de olijfolie en balsamico azijn lobbig. Schep de schoongemaakte paprika door de dressing. Proef! En breng de dressing op smaak met tijm, peper en eventueel een snufje zout. Laat de salade 1 uur het liefst nog afgedekt op kamertemperatuur staan, zodat de smaken zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Serveren
- Bestrooi de geroosterde paprika vlak voor het serveren met ringetjes bosui en blokjes feta. Schep de salade even om.
- Ogen dicht, proef & geniet! Al die liefde & aandacht in één zo’n salade… Heerlijk!