Deze zalige, geurige groene groente curry staat echt in no time op tafel! Dat komt vooral door de vegan groene curryblokjes die we gebruiken, die komen uit de diepvries. Elke keer als ik een paar van die ongelooflijk smaakvolle blokjes homemade currypasta in de pan bak, dan ben ik weer zó blij met onze voorraad. Werkelijk waar, dat is echt een smaakmaker van jewelste hoor! Dus als ik één tip mag geven: zorg dat dat altijd in je diepvries ligt! Je maakt een voorraadje in 15 minuten. Dat kan zo snel omdat je de ingrediënten ervoor rauw pureert; kleine moeite GROOT plezier! Even geen inspiratie en wel zin in een lekkere maaltijd? Bak wat groente met deze vegan curryblokjes en hoppa je hebt zeer snel een zeer smakelijke, iets pittige maaltijd voor je neus staan.
Variatie
Je kunt voor de groene groente curry ook gerust andere groente gebruiken. Als je het groen wilt houden denk dan bijvoorbeeld aan: courgette, paksoi, broccoli, prei, edamame boontjes of tuinbonen (dubbel gedopt). Maar natuurlijk misstaat een kleurige paprika of wat lekkere paddenstoelen ook niet. ’t Is eigenlijk maar net wat je in huis hebt, of zelf lekker vindt.
Zo maak je groene groente curry
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Groene groente curry
Ingrediënten
- 150 g basmatirijst
- snufje zout
- 250 g sperziebonen - afgehaald en doormidden
- 150 g peultjes - afgehaald
- 100 g tuinerwtjes - uit de diepvries
- 2 blokjes groene currypasta - < recept
- 1 el olijfolie
- sojasaus - type tamari
Serveren
- ½ stengel bosui - in ringen
- korianderblad
Zo maak je het
- Kook de basmatirijst met een snufje zout in 10-12 minuten zachtjes gaar (raadpleeg ook even je eigen verpakking voor de precieze kooktijd). Giet de rijst af en laat zonder deksel minstens 5 minuten uitdampen. Schep de korrels los met een vork.
- Haal -terwijl de rijst kookt- de sperzieboontjes af en snijd ze doormidden. Kook de sperzieboontjes 4 minuten in kokend water en voeg dan de peultjes en erwten toe. Laat samen nog eens 2 minuten koken. Spoel direct koud af in een vergiet, zet apart.
- Bak de curryblokjes zo’n 2 minuten in olijfolie tot ze ontdooid zijn. Voeg dan de sperziebonen, peultjes en erwten toe en roer om tot alles warm is. Proef en breng zo nodig verder op smaak met sojasaus.
Serveren
- Serveer de groene groente curry met de basmatirijst en strooi er vlak voor het serveren wat vers gesneden ringetjes bosui en wat koriander over.