Groente tortilla

Wat is er fijner dan een recept waarin je overgebleven restjes kunt gebruiken? Deze groente tortilla vaart wel bij de aanwezigheid van verschillende soorten overgebleven groenten. Liefst reeds gekookt of gebakken. Maar als je niet aan voldoende volume aan gare groenten komt, kun je ook aanvullen met vers gesmoorde groente. De combinatie met aardappel en groene kruiden is onovertroffen. Grootste klus is misschien wel om de tortilla niet aan te laten bakken. Met enige regelmaat controleren dus!

De pompoen, paprika, wortel en champignons die je in het recept ziet staan waren dus bij ons overgebleven na een heerlijke traybake. Het is natuurlijk elke keer een verrassing hoe de smaak precies uitvalt, omdat er geen vast ingrediëntenlijstje is. Ook met de kruiden kun je absoluut variëren. Ontdek je favoriete tortilla!

Vega of vegan variatie

Tortilla is wel echt een eiergerecht. Die eieren vervangen is wel een opgave. Je kunt natuurlijk de groente met de aardappelen gewon bakken in een koekenpan, Geen tortilla, maar zeker ook lekker.

Bewaren

Je kunt van wat er overgebleven is van de tortilla prima in de koelkast bewaren. Even opnieuw bakken kan, maar je kunt de groente tortilla ook uitstekend koud eten. Ik zou ‘m wel minstens een half uur voor je wilt eten uit de koelkast halen, want van te koud eten proef je doorgaans weinig tot niets.

groente tortilla
groente tortilla

Zo maak je groente tortilla

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Groente tortilla

groente tortilla
Deze groente tortilla is perfect om verschillende soorten overgebleven groenten op te maken. Met aardappelen en eieren bakken in de koekenpan. Heerlijk!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de groenten, aardappelen, eieren, kaas en kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit een flinke klont boter in een grote koekenpan (28 cm). Voeg het mengsel toe, verdeel goed over de pan en bak 10 tot 15 minuten zonder deksel op halfhoog vuur.
  3. Als de bodem vast begint te worden, steek dan een (kunststof) spatel onder de tortilla om de substantie en de kleur te checken. Als er voldoende stevigheid ontstaat, doe dan een spatdeksel op de pan en draai het vuur wat lager. Controleer met enige regelmaat of de bovenkant vastigheid begint te krijgen.
  4. Maak de onderkant van de tortilla los met de spatel. Draai de tortilla om (met behulp van het spatdeksel) en bak de andere kant zo'n 5 tot 10 minuten tot deze ook mooi bruin is geworden. Laat het deksel van de pan.
  5. Geniet van de heerlijke groente tortilla!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven