Je ziet ons Italiaans groentestoofpotje in een klein eenpersoons pannetje geserveerd in plaats van op een bord, wel zo gezellig! En omdat de stoof lekker wat extra vocht bevat geven we er een stukje brood bij, zodat je al het lekkers kunt op dippen. Hou je wel van een makkelijk vegetarisch fornuisgerecht op z’n tijd, dan is zo’n stoofpotje de perfecte oplossing. Heerlijk vullend door de witte bonen en pompoen. Bovendien super gezond door de berg verschillende groenten.
Hapjespan
De stoof maak je simpel op het fornuis en gewoon in één pan. Wij gebruikten een hapjespan met deksel. Onze schotel bevat naast snijbonen ook courgette, pompoen, tomaat en witte bonen. Echter, je kunt er best je eigen restjes groente in verwerken. Dus mocht je nou sperziebonen hebben liggen maar geen snijbonen, of bloemkool en geen courgette, dan kan dat ook prima.
Italiaans groentestoofpotje bewaren
Bewaar het Italiaans groentestoofpotje gerust tot de volgende dag. Je kunt een restje zonder problemen opwarmen.
Zo maak je Italiaans groentestoofpotje
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Italiaans groentestoofpotje
Ingrediënten
- 200 g snijbonen - beetgaar koken
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - gehakt
- 300 g courgette - in stukjes
- 200 g pompoen - in blokjes
- 2 stuks tomaat - in stukjes
- olijfolie - om in te bakken
- 300 g witte bonen - uitlekgewicht (dus afspoelen)
- 1 groentebouillontablet
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 laurierblad
- scheut water
- peper en zout
Garnering
- handje platte peterselie
Zo maak je het
- Maak de snijbonen gaar en snijd ze in ruiten, kook ze beetgaar in 7 minuten. Spoel koud af.
- Snijd ondertussen ui, knoflook, courgette, pompoen en tomaat zoals aangegeven.
- Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook in een hapjespan met wat olie glazig.
- Voeg de gesneden courgette, pompoen en tomaat toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de bouillontablet, Italiaanse kruiden, laurier en een flinke scheut water toe. Laat dit 25 minuten op zacht vuur stoven, met de deksel op de pan. Roer af en toe om.
- Voeg de afgespoelde witte bonen en de beetgare snijbonen toe en warm alles goed door. Proef het Italiaans groentestoofpotje en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de groenten op het bord (of gezellig éénpersoons-pannetje) met vers gehakte peterselie en serveer er een lekker sneetje zuurdesembrood bij. Eet smakelijk!