Libanese bloemkool met sesamsaus

Vandaag een super simpele versie van Libanese bloemkool met sesamsaus. In de meeste recepten voor bloemkool met tahinsaus wordt de bloemkool, in z’n geheel, eerst geroosterd in de oven. Maar omdat dat roosteren nogal wat tijd in beslag neemt, hebben we de bloemkool gewoon beetgaar gekookt. Vervolgens maakte ik er natuurlijk wel een zalige tahindressing bij. Al met al ook een heerlijk vegan gerecht en een stuk sneller klaar. Maar… ik weet wel zeker dat het met geroosterde bloemkool nóg veel lekkerder zal zijn!

Libanese twist

Geef je bloemkool die Libanese twist! Want zoals je in de titel kunt lezen is dit van oorsprong een Libanees gerecht. Deze Midden-Oosterse bloemkool met sesamdressing is zowel warm als koud bijzonder smakelijk. Fijn als je behoefte hebt aan een vegan meeneemmaaltijd. Je kunt de sesamdressing dan apart houden, maar het is ook niet erg om het alvast door de bloemkool te doen. Want de smaken trekken dan lekker naar elkaar toe. 

Bewaren

Omdat de smaken mooi naar elkaar toe zullen trekken, kun je de Libanese bloemkool met sesamsaus ook gerust een dagje bewaren in de koelkast!

Zo maak je Libanese bloemkool met sesamsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Libanese bloemkool met sesamsaus

Dit is van oorsprong een Libanees gerecht. Deze Libanese bloemkool met sesamsaus is zowel warm als koud bijzonder smakelijk. Fijn als je behoefte hebt aan een vegan meeneemmaaltijd!
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Sesamdressing

Zo maak je het

  1. Breek de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken. De roosjes mogen echt hun lekkere bite houden!
  2. Rooster een beetje sesamzaad in een droog pannetje.
  3. Meng de witte tahin met de helft van het citroensap en een snufje zout. Pers er een teentje knoflook boven uit en gebruik het overig citroensap en water om er een romige, niet te dunne dressing van te maken. Proef of het zout genoeg is.
  4. Hak een beetje peterselie en meng dat samen met de dressing door de beetgare bloemkool. Bestrooi de bloemkool met sesamsaus tot slot met wat geroosterd sesamzaad.
  5. Heerlijk, zowel warm, koud als lauwwarm heerlijk. Ook lekker op een mezzetafel vol kleine hapjes!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven