Met spinazie gevulde portobello

Spinazie en geitenkaas vormen natuurlijk een ijzersterke combinatie, hier nog extra geaccentueerd door reepjes gedroogde tomaat. Kortom, een echte aanrader, deze met spinazie gevulde portobello! De portobello is eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, die zich uitstekend leent om met een lekkere vulling in de oven te zetten. We hadden vandaag niet al te grote portobello’s, dus zijn het 4 stuks, Heb je zelf nu wel grote hoeden? Verdeel de vulling dan over twee hoeden.

Theelepeltje

Ik verwijder altijd niet alleen het steeltje (eruit snijden of voorzichtig eruit draaien), maar ook de lamellen, zodat je er meer vulling in kunt doen. Die kun je het beste met een theelepeltje eruit schrapen. Niet te hard drukken, de lamellen komen makkelijk los. Je wilt de paddenstoel natuurlijk heel houden. Nu kun je ook gemakkelijk de binnenzijde van de portobello insmeren met olie en bestrooien met peper en zout en even voorbakken, dan zijn de hoeden extra sappig voor deze met spinazie gevulde portobello.

met spinazie gevulde portobello

Zo maak je met spinazie gevulde portobello

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Met spinazie gevulde portobello

met spinazie gevulde portobello
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Keuken Europees
Trefwoorden oven
Hoeveelheden aanpassen? 4 stuks (niet te groot)

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  2. Verwijder het steeltje (draaien) en de lamellen (met een theelepel) uit de portobello’s. Smeer de binnenkant van de portobello in met olie en bestrooi lichtjes met peper en zout. Bak de hoeden met de open kant omhoog 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, maar laat de oven even aan.
  3. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook, fruit deze samen 1 minuut met wat olie in een ruime koekenpan.
  4. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Zet het vuur laag en laat eventueel overtollig vocht weglopen.
  5. Snijd de tomaat en verbrokkel de geitenkaas, meng ze beide door de spinazie. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Doe de stukjes pecannoot er bovenop. Bak ze 15 minuten.
  7. Serveer de portobello’s met een lekkere salade als hoofdgerecht. Ook als lunch niet te versmaden!
  8. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven