Ovenschotel met citroenboontjes

Vandaag serveren we deze ovenschotel met citroenboontjes als hoofdmaaltijd. De combinatie sperzieboontjes, citroen en amandel is zo zalig! En dan met een heerlijke fluweelzachte puree onderin, werkelijk om je vingers bij af te likken! Je kunt er nog een kleine rauwkostsalade bij maken als je dat wilt, maar wij hadden er ruim voldoende aan.

Vega of vegan variatie

We gebruiken in het recept citroenolijfolie, maar je kunt natuurlijk ook citroenrasp en -sap gebruiken. Neem wel altijd een biologische citroen voor de rasp en rasp uitsluitend het geel. Het wit onder de schil smaakt vreselijk bitter en verpest je gehele gerecht! We hebben de ovenschotel met citroenboontjes gemaakt met plantaardige ‘boter’ en melk, dus dan is het een vegan gerecht. Als je liever andere producten (roomboter en koemelk) gebruikt mag dat natuurlijk 😉

Bewaren

Een restje van de bonenschotel kun je prima de volgende dag opwarmen in de oven. Let wel even op dat de amandelen dan niet verbranden. Dus even afdekken met folie misschien?

Zo maak je ovenschotel met citroenboontjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Ovenschotel met citroenboontjes

ovenschotel met citroenboontjes
Serveer deze ovenschotel met citroenboontjes als hoofdmaaltijd eventueel nog met een kleine rauwkostsalade.
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur
Dieet Vegan
Keuken Europees
Trefwoorden ovenschotel
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Puree

Zo maak je het

Puree

  1. Schil aardappel en knolselderij en snijd in kleine blokjes, kook deze samen gaar in 10-15 minuten. Giet af en maak er een smeuïge, zachte puree van met boter en eventueel melk. Proef en breng op smaak met bouillonpoeder, nootmuskaat, peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C en zet een ovenschaal klaar.

Boontjes

  1. Haal terwijl de aardappelen koken de boontjes af en kook deze in 7 minuten beetgaar. Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen. Meng er een scheutje citroenolijfolie en een snuf knoflookpoeder door en breng de boontjes verder op smaak met peper en zout.
  2. Doe de puree onderin de ovenschaal en verdeel de boontjes erover.

Toplaag

  1. Meng voor de toplaag het amandelschaafsel met de citroenolie en verdeel dat over de bovenkant van de ovenschotel.
  2. Gaar de schotel 25 minuten in de oven tot het amandelschaafsel mooi lichtbruin kleurt.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven