Ohw, wat ruikt dit fantastisch! Kim laat de soep 30 minuten pruttelen, zo komen de smaken heel mooi naar elkaar toe! En dat is natuurlijk precies de bedoeling van deze enorm aromatische pastinaaksoep met appel. Pastinaak is familie van de wortel, met een zoetige smaak. De witte wortel werd een paar jaar geleden nog tot de vergeten groenten gerekend. Gelukkig weten we tegenwoordig deze zalige groente weer te vinden, want de pastinaak is ongelooflijk smaakvol. Bovendien kun je ‘m enorm goed combineren met andere harde groente. Je kunt de pastinaak niet alleen bakken of koken en verwerken in soep, maar 0ok rauw uit het vuistje eten, net als de ‘gewone’ wortel. Tevens zijn pastinaken bijzonder geschikt om te roosteren in de oven samen met andere groenten, in een smaakvolle tray bake dus.
Bewaren
Soep, ook deze pastinaaksoep met appel, kun je tot drie dagen goed gekoeld bewaren. Of in porties invriezen!
Zo maak je pastinaaksoep met appel
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Pastinaaksoep met appel
Ingrediënten
- 6 pastinaken - geschild en in stukken
- 2 appels - in stukken, eventueel extra als garnering
- 1 ui - gesnipperd
- 4 teentjes knoflook - gehakt
- olijfolie
- 1 el rozemarijn - gedroogd
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon - van een blokje
Zo maak je het
- Snijd de pastinaak, appel, ui en knoflook zoals aangegeven.
- Fruit de gesnipperde ui met de gehakte knoflook in een soeppan met een beetje olie glazig.
- Voeg de stukken pastinaak, stukjes appel en rozemarijn toe en fruit 2 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat op matig vuur 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer zo fijn als je zelf lekker vindt.
- Is de soep te dik, voeg wat extra water toe.
- Extra lekker met kleine stukjes appel erop, voor de bite!