Pesto kaasstengels

December is de feestmaand bij uitstek voor veel mensen. Maar dat is ook maar een afspraak 😉 Deze overheerlijke pesto kaasstengels zijn zó lekker dat wij ze in elk geval echt niet alleen deze maand eten! Wij maakten rolletjes en stengels van bladerdeeg gevuld met pesto. Maar je kunt in wezen elke vorm maken die je leuk lijkt. Hartjes, vlinders of misschien wel bladerdeeg kerstbomen?

Vegetarische of vegan kaas

Als wij kaas of kaas-achtigen gebruiken dan is dat vegetarisch of vegan. Diverse kazen worden tegenwoordig gemaakt met microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel. Dan heb je ook bijvoorbeeld roomkaas op basis van amandel of haver. Dat zijn fijne alternatieven voor vegetariërs en/of veganisten.

Bewaren

Vers opeten is het best, maar oké je kunt de reeds gebakken bladerdeegstengels ook wel bewaren. Gebakken bladerdeeghapjes -of andere vormen zoals deze pesto kaasstengels of rolletjes- bewaar je tot een dag of 3 afgedekt met aluminiumfolie op een schaal. Als je vers bladerdeeg hebt gebruikt kun je ze ook invriezen en tot wel 2 maanden bewaren. Laat de ingevroren hapjes eerst ontdooien. In beide gevallen stop je de stengels 5 minuten in een hete voorverwarmde oven (220 °C) vlak voor het serveren! Zo worden ze weer lekker knapperig.

pesto kaasstengels

Zo maak je pesto kaasstengels

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Pesto kaasstengels

pesto kaasstengels
5 van 1 stem

Voorbereiden: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 13 stengels

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃ en bekleed de balplaat met een bakvel.
  2. Rol het deeg uit tot een plak van 20 x 52 cm, snijd de lap doormidden zodat je twee stukken van 20 x 26 cm hebt.
  3. Meng de pesto met de Philadelphia en besmeer één helft van het bladerdeeg ermee. Leg de andere helft er bovenop. Snijd dit in 13 repen van 2 cm.
  4. Leg de repen op de beklede bakplaat en twist ze tot je mooi gedraaide stengels hebt.
  5. Rasp er Montello parmesan over en bak de pesto kaasstengels 15 – 20 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn.

Variatie

  1. Je kunt de plak ook heel laten, besmeren en er 26 repen uitsnijden die je vervolgens oprolt. Dan krijg je rolletjes, zie foto.
    pesto kaasstengels
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven