Lekker eten hoeft niet heel moeilijk te zijn hoor. Deze rijst met Chinese wokgroente is bij mij eigenlijk geen twee keer hetzelfde. Soms heb ik nog een beetje gekookte groente over, die gaat er gewoon in. En die paar verloren champignons, ook prima. En eet er eens iemand extra mee? Dan maak ik er een lekkere frisse salade bij en ik heb eigenlijk altijd wel wat casave kroepoek op voorraad. Superlekker!
Oja ik gebruikte mijn homemade pindakaas in dit gerecht, maar je kunt natuurlijk ook je eigen pindakaas nemen.
Variatie
Ik heb dus voor vandaag de vegan versie van rijst met Chinese wokgroente op de foto gezet. Maar je kunt dezilvervliesrijst ook eens vervangen door snelklaar volkoren noedels, quinoa, spelt, parelcouscous of bulgur. Ook de Chinese wokgroente vervang je eenvoudig door een andere mix van panklare groente. Ook lekker met een handje knapperige taugé. Net waar je zin in hebt!
Zo maak je rijst met Chinese wokgroente
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Rijst met Chinese wokgroente
Ingrediënten
- 100 g zilvervliesrijst
- 500 g wokgroente - naar keuze
- 1 el olie
Pindadressing
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sojasaus - type tamari
- 2 el ketjap manis
- 2 el pindakaas - < recept homemade
- 50 ml water - of kokosmelk
Erop
- gebakken uitjes - of een handje pinda's – optioneel
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Wok de groente in een beetje olie.
Pindadressing
- Meng de ahornsiroop, ketjap, pindakaas en water met een garde tot een gladde dressing.
Serveren
- Meng de rijst, gewokte groente en pindadressing door elkaar of serveer het als drie aparte componenten.
- Strooi er op je bord wat gebakken uitjes of pinda's over, als je wilt.