Rode biet smoothie

Door de toevoeging van banaan en hennepzaad aan de rode biet is deze rode biet smoothie lekker voedzaam. De zoete smaak is voor veel mensen heel aantrekkelijk, maar klok een smoothie niet in één teug naar binnen, maar ‘kauw’ op elke slok. Je speeksel zorgt er namelijk voor dat de vertering alvast op gang komt. Dat voorkomt dat de massa gaat gisten in je maag en zo een enorm onprettig zwaar gevoel geeft. Heb je moeite om op je smoothie te kauwen, voeg dan een topping van noten en/of zaden toe. Of roer er speeksel door en laat even staan, maar dat vind ik zelf een heel smerig idee.

Gezond!

Rode bieten zitten bomvol vitaminen en mineralen. Met bijna 1 mg ijzer per 100 gram is de rode biet een van de meest ijzerhoudende groenten. Daarnaast bevat deze krachtpatser onder andere magnesium, kalium, fosfor, ijzer, vitamine A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur. Rode bieten zijn zeer nitraatrijk. Naast nadelen heeft dat zeker ook voordelen. Het lichaam zet nitraat om in nitriet. Hierdoor verwijden de bloedvaten en neemt de doorbloeding toe.

Rode biet smoothie bewaren

Je kunt de smoothie 1 dag in de koelkast bewaren, langer is niet aan te raden i.v.m. oxidatie. Nog meer Lekkere smoothies vind je op deze pagina: alle smoothie’s.

rode biet smoothie

Zo maak je rode biet smoothie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Rode biet smoothie

rode biet smoothie
Dit recept voor rode biet smoothie is voldoende voor twee behoorlijke porties of dus 4 kleinere.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ook gebruikt

  • blender
Dieet Vegan
Keuken Amerikaans
Trefwoorden smoothie
Hoeveelheden aanpassen? 2 grote porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Mix alles in de blender tot een gladde smoothie.
  2. Deze smoothie is lekker dik en kan je eventueel eten met een lepel. Voeg wat water of plantaardige melk toe als je de smoothie dunner wilt.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven