Door de toevoeging van banaan en hennepzaad aan de rode biet is deze rode biet smoothie lekker voedzaam. De zoete smaak is voor veel mensen heel aantrekkelijk, maar klok een smoothie niet in één teug naar binnen, maar ‘kauw’ op elke slok. Je speeksel zorgt er namelijk voor dat de vertering alvast op gang komt. Dat voorkomt dat de massa gaat gisten in je maag en zo een enorm onprettig zwaar gevoel geeft. Heb je moeite om op je smoothie te kauwen, voeg dan een topping van noten en/of zaden toe. Of roer er speeksel door en laat even staan, maar dat vind ik zelf een heel smerig idee.
Gezond!
Rode bieten zitten bomvol vitaminen en mineralen. Met bijna 1 mg ijzer per 100 gram is de rode biet een van de meest ijzerhoudende groenten. Daarnaast bevat deze krachtpatser onder andere magnesium, kalium, fosfor, ijzer, vitamine A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur. Rode bieten zijn zeer nitraatrijk. Naast nadelen heeft dat zeker ook voordelen. Het lichaam zet nitraat om in nitriet. Hierdoor verwijden de bloedvaten en neemt de doorbloeding toe.
Rode biet smoothie bewaren
Je kunt de smoothie 1 dag in de koelkast bewaren, langer is niet aan te raden i.v.m. oxidatie. Nog meer Lekkere smoothies vind je op deze pagina: alle smoothie’s.
Zo maak je rode biet smoothie
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Rode biet smoothie
Ook gebruikt
- blender
Ingrediënten
- 200 g rode biet - gekookt
- 4 bananen
- 2 el hennepzaad
- 200 g frambozen
Zo maak je het
- Mix alles in de blender tot een gladde smoothie.
- Deze smoothie is lekker dik en kan je eventueel eten met een lepel. Voeg wat water of plantaardige melk toe als je de smoothie dunner wilt.