Deze rucolapesto kun je gebruiken voor diverse doeleinden. Op een toastje, in een dressing of schep het door je pasta! Bomvol smaak in elk geval. Zelf pesto maken is zo eenvoudig en echt 1000x keer lekkerder dan wat je kant-en-klaar kunt kopen. Je kunt van van alles pesto maken, vandaag nemen wij rucola uit eigen moestuinbak. Kraakvers dus… Voeg zoveel olie toe als je wilt. Wil je de pesto kunnen smeren, houd de pesto dan stevig en voeg niet teveel olie toe. De olie kun je altijd nog toevoegen maar er uithalen gaat niet. Echter gaat de pesto door een pasta, zorg dan voor een lekker ‘sauzige’ pesto en voeg wat meer olie toe.
Rucolapesto bewaren
Je maakt ongeveer 200 g pesto met dit recept. Dat ga je vast niet allemaal in 1x opeten. Verse pesto -dus ook deze met rucola- kan je wel tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Neem wel steeds schoon bestek om een hoeveelheid eruit te scheppen en laat de rest in de koelkast staan. Heb je ook eigen kweek en een overdaad aan rucola? Dan heb ik goed nieuws, de rucolapesto kan je ook zonder probleem invriezen. Vries de koude rucolasaus in gebruiksklare porties in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm. Doe de blokjes de volgende dag in een ziplockzakje en je hebt een lekker voorraadje!
Zo maak je rucolapesto van eigen oogst
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Rucolapesto van eigen oogst
Ingrediënten
- 65 g rucola
- 40 g pijnboompitten - licht geroosterd. (of noten naar keuze)
- 40 g Montello Parmesan - geraspt (of een vegan oude kaas)
- 60 ml olijfolie - extra vierge, meer of minder naar eigen inzicht
- ½ tl zout - naar smaak
Zo maak je het
- Maak de rucola goed schoon als je het zelf oogst.
- Rooster de pitten lichtjes.
- Doe rucola, pitten en kaas en een goede olijfolie in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer zo fijn of grof als je wilt. Voeg zoveel olie toe als je wilt. Wil je de pesto kunnen smeren, voeg dan niet teveel olie toe. Gaat de pesto door een pasta, zorg dan voor een meer 'sauzige' pesto en voeg wat meer olie toe.
- Heerlijke pesto voor diverse doeleinden!