Vega kip kerriesalade

Wat is er gewoner dan kip kerriesalade? Elke supermarkt heeft meerdere soorten ervan in de schappen staan. Toch is er geen enkele winkelvariant opgewassen tegen een zelfgemaakte vega kip kerriesalade. Ten eerste bevat die geen conserveermiddel, verdikkingsmiddel, anti-oxidant, voedingsvezel, geleermiddel en nog zo wat. Ten tweede: je kunt de smaak helemaal aan je eigen wensen aanpassen. Beetje romiger, wat pittiger, meer kruiden? Een zoetje erbij is goed om de smaak compleet te maken. Het trekt alle smaken naar elkaar toe.

Klusje van niks

Wij houden er van om de kipstukjes lekker krokant te bakken, en om de stukjes niet al te klein te maken. Maar dat is een kwestie van smaak. Het klusje zelf in een oogwenk gepiept: binnen tien minuten heb je ‘m paraat. Wij aten de vega kip kerriesalade dit keer op een eenvoudig melba toastje, maar je kunt het ook heel goed op een lekker broodje doen, voor de lunch bijvoorbeeld. En op elk feestje zal het een favorietje zijn. Dus in dat geval maar een grotere hoeveelheid kip kerriesalade bereiden.


Zo maak je vega kip-kerriesalade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vega kip-kerriesalade

vega kip-kerriesalade
Kerrie is de ultieme smaakmaker voor deze vega kip-kerriesalade, maar je mag daar best nog een andere smaak tegenaan zetten. Bij mij werd het een accent van gember. En niet vergeten om er iets zoets in te stoppen, om de smaken nog wat meer op te peppen. 
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Dressing

Zo maak je het

  1. Bak de vega kip bruin in een koekenpan met olijfolie. Laat afkoelen. Snijd in stukjes.
  2. Snijd bieslook en bosui fijn.
  3. Meng de mayonaise met de yoghurt, kerriepoeder, gemberpoeder, bieslook en bosui. Roer de de gebakken kip erdoor. Proef en breng je vega kip-kerriesalade op smaak met een drupje citroen, peper, zout en een drupje siroop (zoetje).
  4. Lekker op een broodje of cracker!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

De vegetarische kipstukjes van De Vegetarische Slager vinden we lekker, maar we hebben ontdekt dat die van Vivera ook heel geschikt zijn. Budgetair gezien een prima keuze.

Scroll naar boven