Vegan amandelspijs

Dit vegan amandelspijs maak je natuurlijk zonder ei. Zodra december nadert onstaat hier al snel een diepe behoefte aan spijs. Zo lekker in divers gebak! Zelf amandelspijs maken is eigenlijk heel erg makkelijk als je gewoon amandelmeel gebruikt. En ietsje bewerkelijker als je hele amadelen zelf gaat malen. Het lekkerst is om de amandelspijs ruim van te voren al te maken, zodat de smaken kunnen rijpen.

Amandelspijs lekker in…

Het vegan amandelspijs is een basisrecept, je eet geen hele lading amandelspijs zo puur. Hoewel…, je zou het iets smeerbaarder kunnen maken op als broodbeleg te dienen. Maar wij gaan het gebruiken in ons overheerlijke gevuld speculaas. En tegen Pasen (2024) volgt er een lekkere vegan feeststol. Maar je kunt het spijs gebruiken als extra in je appeltaart, in je gevulde koeken, gevulde speculaasmuffins. Eindeloos veel, lekkere mogelijkheden!

Bewaren

Bewaar het amandelspijs goed strak ingerold in folie in de koelkast. Zo blijft het dagen tot weken goed. Hoe langer de spijs ligt, hoe beter de smaken kunnen rijpen! Omdat er geen ei in zit maar wel veel suiker zal het niet snel bederven. Wel altijd even goed kijken, ruiken en proeven op bederf als het wat langer heeft gelegen.

Zo maak je vegan amandelspijs

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan amandelspijs

vegan amandelspijs
Moeilijk is het totaal niet, zelf vegan amandelspijs maken. Heel fijn basisrecept voor toepassing in gevuld speculaas, gevulde koeken, in je appeltaart etc!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Rusten: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Dieet Vegan
Keuken Hollands
Hoeveelheden aanpassen? 1 rol à 365 g

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor het amandelspijs door elkaar en zet minstens een uur in de koelkast. Nog lekkerder: de avond van te voren al maken.

Bewaren

  1. Bewaar het vegan amandelspijs goed strak ingerold in folie in de koelkast. Zo blijft het dagen tot weken goed. Omdat er geen ei in zit maar wel veel suiker zal het niet snel bederven. Wel altijd even kijken, ruiken en proeven op bederf. Hoe langer de spijs ligt, hoe beter de smaken kunnen rijpen!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven