Naast zoete lekkernijen heeft Kim deze maand twee lekkere soepen voor jullie. Eerder zag je al een zalige pastinaaksoep en vandaag volgt de vegan pompoensoep. Al even aromatisch! In de soep verwerkt Kim appel, sinaasappel en gember, beetje fruitig dus. Om de soep extra voedzaam te maken zitten er ook nog rode linzen in. Eet de soep als lunch of maak er met een lekkere wrap een complete hoofdmaaltijd van.
Bewaren
Maak gerust wat extra, want ook deze vegan pompoensoep met appel en gember, kun je heel makkelijk in porties invriezen! In de koelkast blijft soep zo’n drie dagen goed.
Zo maak je vegan pompoensoep
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan pompoensoep
Ingrediënten
- 1 flespompoen - in stukjes
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - gehakt
- 1 winterwortel - in stukjes
- 1 appel - in stukjes
- 1 sinaasappel - zonder schil – in stukjes
- 2 cm gember - geraspt
- olijfolie
- 2 handjes rode linzen
- 1 l groentebouillon
- peper
Zo maak je het
- Snijd pompoen, ui, knoflook, wortel, appel, sinaasappel en gember zoals aangegeven.
- Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een beetje olie glazig.
- Voeg de pompoen, wortel, appel, sinaasappel en gember toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de linzen en groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de pompoensoep 45 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pureer de soep met de staafmixer zo glad als je zelf lekker vindt.
- Proef de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
- Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt.