Vandaag serveren we een heerlijk voedzame vegan pompoenstoof van Kim. Eigenlijk is dit een typisch herfstgerecht qua smaak, maar wij eten dit het hele jaar door! Veel te lekker om het uitsluitend te eten met kouder weer 😉 De combinatie met cacao en dadelsiroop maakt deze stoofpot tot een heerlijke hartverwarmende maaltijd. Liefhebbers van een pittige stoofpot voegen er nog een rode peper of chilipoeder aan toe.
Welke pompoen en wat erbij?
Pompoen is een smakelijke, gezonde en decoratieve vruchtgroente. Er bestaat een geweldige variatie aan soorten, en er zijn heerlijke recepten uit vele verschillende keukens van over de hele wereld. In dit recept gebruiken we Hokkaido-pompoen. De zachte schil daarvan hoeft niet te worden verwijderd. Goed schoonspoelen en de zaden verwijderen is voldoende.
Op zich hoef je er niets bij te eten, want deze vegan pompoenstoof is zo al erg voedzaam. Maar wil je dat toch, denk dan aan rijst of serveer de stoof van pompoen met een lekker stuk brood om je bordje helemaal schoon te dippen!
Bewaren
Koel bewaren tot enkele dagen, of vries de stoof in!

Zo maak je vegan pompoenstoof
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan pompoenstoof
Ingrediënten
- 2 uien - gesnipperd
- 4 tenen knoflook - gehakt
- olijfolie
- 2 el dadelstroop - of vergelijkbaar
- 2 el mosterd
- 800 g pompoen - in stukjes gesneden
- 1 l groentebouillon
- 1 blik tomaten - 400 g
- 1 el cacaopoeder
- 1 el gedroogde tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 blik zwarte bonen - 400 g – afgespoeld
- peper en zout
Zo maak je het
- Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd ook alvast de pompoen in stukjes.
- Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook in een hapjespan met wat olie.
- Roer de dadelstroop en mosterd erdoor.
- Voeg de stukjes pompoen, bouillon, tomaten, cacaopoeder, tijm en de laurierblaadjes toe en breng alles aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten op laag vuur pruttelen tot de pompoen gaar is. Voeg de afgespoelde bonen toe warm alles door.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.