Vegan speculaas cakejes

Bijna Sinterklaas, dus nog maar eens een lekker recept voor vegan speculaas cakejes delen. Dan heb je wat te kiezen als je komend weekend vegan wilt gaan bakken. Immers, ook als vegan hoef je met de feestdagen heus niet op een houtje te bijten. Met onze lekkernijen vier je gemakkelijk vegan Sinterklaas! Want oh, het is wel te merken dat het sinterklaastijd is. De baksels met spekulaaskruiden vliegen je om de oren. Zij die kruidnoten brownies al op?

Bakpoeder en baking soda zijn verschillende dingen

Bakpoeder is een kant-en-klaar rijsmiddel en bestaat uit baking soda én een zuurtje, zodat het zuur niet meer hoeft te worden toegevoegd.

Baking soda (niet te verwarren met gewone soda!) heeft een sterkere werking dan bakpoeder, omdat baking soda wanneer het in aanraking komt met iets zuurs, zoals azijn of citroensap, koolstofdioxide produceert. Daardoor wordt je baksel luchtiger. En dat is precies wat Kim doet in dit recept, meer lucht toevoegen! Maar let op, gebruik baking soda alleen in combinatie met extra zuur, anders krijg je heel smerig smakende baksels!

Vegan speculaas cakejes bewaren

Gewoon opeten toch? Niet bewaren joh. Maar de cakejes kun je 3 tot 4 dagen in het donker en buiten de koelkast bewaren, bijvoorbeeld in een luchtdichte doos. Ook kun je de speculaas cakejes invriezen, dan blijven ze zo’n 3 maanden goed.

vegan speculaas cakejes

Zo maak je vegan speculaas cakejes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan speculaas cakejes

vegan speculaas cakejes
Nóg maar eens een lekker recept voor vegan speculaas cakejes delen. Dan heb je wat te kiezen als je komend weekend vegan wilt gaan bakken. Immers, ook als vegan hoef je met de feestdagen heus niet op een houtje te bijten.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheden aanpassen? 12 cakejes

Ingrediënten

Flax egg

Beslag

Magic ingrediënt

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170℃ met boven en onderwarmte en zet 12 cakevormpjes klaar. Een muffinvorm met inzetvormpjes kan ook.
  2. Wel de rozijnen in een beetje gekookt water.
  3. Maak een flax egg door de gebroken lijnzaad te mengen met 100 ml water, zet apart.
  4. Meng havermeel, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder, appelmoes, appelstroop en zout tot een dik beslag.

Magic 😀

  1. This is where the magic happens: meng de baking soda met het citroensap tot het gaat schuimen en meng met het beslag.
  2. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze als laatste toe aan het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en bak 40-45 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Doe altijd even de prikkertest.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven