Vegetarische snijbiettaart

Deze makkelijke vegetarische snijbiettaart is gemaakt met snijbiet van eigen teelt. half augustus gezaaid en begin oktober geoogst. (We plannen de recepten meestal een paar weken van te voren in…)
Heb je geen eigen teelt? Neem gerust spinazie, paksoi of postelein uit de winkel.

Een hartige taart of plaattaart maken is altijd makkelijker dan je denkt. De bodem kun je zelf maken, of gebruik kant-en-klaar quiche & taartdeeg als snelle optie. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren! Immers hartige taarten zijn niet alleen erg lekker, je kunt er ook nog eens allerlei restjes mee opmaken. Het perfecte recept uit de oven als je op zoek bent naar snelle gerechten en makkelijke recepten. Vandaag dus een lekkere vegetarische snijbiettaart!

Warmoes

Snijbiet (of warmoes) is een bladgroente, waarvan de bladeren én stengels worden gegeten. Vaak zijn de stengels (ook wel ribben genoemd) rood, maar er zijn ook varianten met witte, gele, oranje, groene, roze en paarse stengels. Dat noemen we ook wel regenboogsnijbiet. Qua smaak zijn deze kleurvarianten allemaal vrijwel gelijk: het blad smaakt naar iets tussen spinazie en postelein in met een zweem van biet, zeg maar een ‘aardse’ smaak dus.

Zo maak je vegetarische snijbiettaart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegetarische snijbiettaart

5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Keuken Europees
Trefwoorden oven
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en hak de knoflook.
  2. Fruit de gesnipperde ui met knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  3. Snijd ondertussen de snijbiet (houd de stelen en blad gescheiden), bleekselderij en de champignons zoals aangegeven.
    vegetarische snijbiettaart
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een ingevette ronde quichevorm (Ø 28 cm) met het quiche & taartdeeg. Rol het deeg zo nodig iets groter uit.
    vegetarische snijbiettaart
  5. Roerbak de gesneden snijbietstelen met de elleboogjes bleekselderij en kwarten kastanjechampignons mee met de ui. Verkruimel ¼ blokje bospaddenstoelenbouillon erboven en laat alles zo’n 10 minuten stoven tot de harde stukken beetgaar zijn. Voeg dan het gesneden snijbietblad toe en roerbak dat nog 1 minuut mee tot het is geslonken. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  6. Haal de hapjespan van het vuur en meng de verbrokkelde geitenkaas erdoor.
    vegetarische snijbiettaart
  7. Verdeel het groentemengsel over beklede vorm, frommel de randen naar binnen en rasp de Parmesan erover. Garneer tot slot met wat amandelschaafsel.
    vegetarische snijbiettaart
  8. Bak de vegetarische snijbiettaart 30 minuten of tot de korst goudbruin kleurt.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven