Wortel-bleekselderij soep met linzen

Een goed gevulde groentesoep serveer je in elk seizoen met gemak. Iedereen houdt er van, en het is gewoon gezond, makkelijk en lekker! Deze wortel-bleekselderij soep met linzen is ook nog eens snel klaar, want je gebruikt gare linzen om er in te doen. Of je gebruikt van te voren gekookte linzen, of misschien heb je nog voldoende over van de maaltijd van gisteren? Gemak dient de mens, dus ik kies nu voor linzen uit blik: ik nam de groene linzen van La Bio Idea, die vind je in de schappen van Ekoplaza. De linzen hebben een mooie aardse smaak.

Moet lukken

Het belangrijkste werk is om de wortels, bleekselderij, de ui en het teentje knoflook schoon te maken en te snijden. Dat moet je binnen vijf minuten wel lukken, toch? Kruiden erbij en een kwartiertje zachtjes laten pruttelen. Vervolgens zet je de staafmixer erin en pureert alles zo grof of fijn als je zelf wilt. Ik vind het zelf wel lekker om nog wat stukjes te proeven. Als laatste gaan de linzen erbij. Aan tafel garneren met wat rauwe bleekselderij en verse peterselie. De rauwe bleekselderij had ik extra dun gesneden. dat geeft echt een lekkere extra dimensie (lees: crunch) aan de wortel-bleekselderij soep met linzen. Heerlijk soepje voor elk seizoen!

Zo maak je wortel-bleekselderij soep met linzen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Wortel-bleekselderij soep met linzen

Wortel-bleekselderij soep met linzen
Deze wortel-bleekselderij soep met linzen is een gevulde groentesoep en serveer je elk seizoen met gemak. Gezond, snel klaar en super lekker!
4.80 van 5

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 kommen

Ingrediënten

Garnering

Zo maak je het

  1. Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit hierin de ui en het uitperste teentje knoflook. Voeg daarna de stukjes wortel en bleekselderij toe. Bak enkele minuten op getemperd vuur. Laat de Ras el Hanout en het paprikapoeder even meebakken.
  3. Doe de bouillon erbij en laat 15 minuten afgedekt zachtjes koken, of tot de stukjes wortel gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen voor de garnering de peterselie fijn en de bleekselderij in zo dun mogelijke plakjes.
  5. Pureer de soep. Als je van een bite houdt, laat je wat stukjes er in zitten.
  6. Voeg de schoongespoelde linzen aan de soep toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Warm het geheel goed door.
  7. Serveer de wortel-bleekselderij soep met linzen in mooie kommen en garneer naar hartenlust. Geef er een lekker stukje brood bij. Wie daar niet blij van wordt…
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven