Is ’t vegan?

Wil je weten of een bepaald product echt helemaal veganistisch is? Op de website Vegan Wiki vind je een overzicht van geschikte producten voor veganisten. De website wordt onderhouden door vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het gaat niet alleen om ingrediënten of etenswaren, maar ook kun je allerlei levensmiddelen opzoeken. Dus wil je weten welk brood vegan is? Of ben je benieuwd naar alternatieven voor kaas, vlees en zuivel? Welke vitamine B12 is het beste? Of is je shampoo bijna op en wil je deze graag vervangen voor een veganistische variant? NB: alle producten die vegan zijn, zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Je kunt op die website ook zoeken per supermarkt of sojavrij, glutenvrij of noten/pindavrij. Echt superhandig!

Veganistisch keurmerk

vegan keurmerk

Soms zie je door de keurmerken het bos niet meer. Wil je er verzekerd van zijn dat een product veganistisch is? Let dan op dit Vegan Keurmerk. In Nederland is de Nederlandse Vereniging voor Veganisme vertegenwoordiger van het Vegan Keurmerk. Of het nu gaat om koekjes of wijn. Ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Bovendien is er bij de productie en ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt van dierproeven.

Vrijwilliger worden?

Wil jij meehelpen om veganisme een makkelijkere leefstijl te maken? De Nederlandse Vereniging voor Veganisme is altijd wel op zoek naar hulp bij het bijhouden van de Vegan Wiki of het uitzoeken of producten veganistisch zijn. Wil je hier aan meehelpen? Kijk even bij de vacatures.

NB: Wij maken zelf ook onderscheid tussen vegetarische recepten en veganistische recepten.

Scroll naar boven