Wat zijn bananen toch geweldige dingen! Zeker als je vegan wilt bakken, kun je ze goed inzetten. Ik gok zomaar dat iedereen wel eens een bananenbrood heeft gemaakt? Nou, deze glutenvrije bananenkoeken hebben de smaak van bananenbrood! Kim maakte ze ook nog eens met stukjes chocola, extra verrukkelijk! Mocht je een nóg voedzamer koek met banaan zoeken, doe er dan vooral een hand gehakte noten en/of cranberries door.
Bewaren
De glutenvrije bananenkoeken zijn vers uit de oven het lekkerst. Maar je kunt ze prima bewaren hoor, daar niet van. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje. Als je ze langer wilt bewaren kun je ze ook – gescheiden door een stukje bakpapier – invriezen. Op die manier is zo’n bananenkoek ideaal om mee te nemen naar school of werk, als zoete lekkernij bij de koffie of als voedzaam tussendoortje rond een uur of vier.

Zo maak je glutenvrije bananenkoeken
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Glutenvrije bananenkoeken
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 150 g havermout - glutenvrij
- 100 g amandelpasta - of pindakaas
- 20 g chocolade - puur in stukjes gehakt
- snuf zeezout
Zo maak je het
- Verwarm de heteluchtoven voor op 185 ℃ en bekleed het bakblik met een bakvel.
- Prak 1 banaan fijn en snijd de andere in stukken. Hak de chocolade.
- Meng havermout, amandelpasta, chocoladestukjes, geprakte banaan, stukjes banaan samen met een snuf zout door elkaar.
- Vorm 10 hoopjes met tussenruimte op het beklede bakblik en bak de koeken 25 minuten of iets langer tot ze goudbruin kleuren.