Homemade pindakaas

Nu we toch bezig vandaag met vegan broodbeleg, deze pure homemade pindakaas ook maar even. Gewoon om te laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om het zelf te maken. Wie lust er nou geen pindakaas op brood? Te combineren met jam of hagelslag of eet je het liever gewoon puur? Daarnaast is de pindakaas ook heel goed te gebruiken als basis voor een pindasaus!

Pina’s roosteren

Je kunt als basis voor de homemade pindakaas gebrande pinda’s nemen. Brand je ze liever zelf? Rooster ze dan ongeveer een kwartiertje op 180 °C op een beklede bakplaat. De precieze tijd is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke smaak. Als je ze heel licht geroosterd wilt, houd dan wel rekening met 5 minuten nagaren. Haal -om dat te beperken- de plaat wel uit de warme oven en doe de hete pinda’s over op een koele platte schaal.

Variaties en bewaren

Je kunt aan de pindakaas in de laatste fase van het draaien ook nog smaken toevoegen. Een snufje zout is altijd een goed idee. Maar denk ook eens aan, gemalen kokos met zeezout, dadels met kaneel, karamel met zeezout, witte chocola. Of meer oosters: knoflook met gebakken uitjes of chilipeper met citroengras.

De zelfgemaakte pindakaas is heel goed in een glazen pot te bewaren op kamertemperatuur.

Zo maak je homemade pindakaas

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Homemade pindakaas

homemade pindakaas
Wie lust er nou geen pindakaas op brood? Te combineren met jam of hagelslag of gewoon puur? Daarnaast is de homemade pindakaas ook heel goed te gebruiken als basis voor een pindasaus!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Keuken Hollands
Trefwoorden broodbeleg
Hoeveelheden aanpassen? 35 porties à 20 gram

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Doe de pinda's in een sterke keukenmachine, voeg eventueel wat zout toe en maal in 5-10 minuten tot een gladde massa.
  2. Doe over in een pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven