Deze overheerlijke spinazie banaan smoothie in de ochtend zorgt voor een goed verzadigd gevoel. Zeker als je wat extra pitten en zaden toevoegt. Ik koos vandaag voor moerbeien en chiazaad. Zorg dat je altijd wat te kauwen hebt aan je smoothie dat kauwen is enorm belangrijk voor de spijsvertering. Je speeksel zorgt voor de zogenaamde ‘voorvertering’. Sla je die voorvertering over omdat je de smoothie in één klap naar binnen klokt, dan kun je een behoorlijk opgeblazen gevoel krijgen.
Bewaren
Je kunt deze basis voor deze spinazie banaan smoothie prima een avond van tevoren al maken. Er zit citroensap in wat de oxidatie tegengaat. Bewaar ‘m in de koelkast en garneer ‘m vlak voor consumptie. Ook hier geldt weer: maak het jezelf gemakkelijk en bereid je eten voor. Als je zorgt dat er zoiets heerlijks voor je klaar staat voorkomt dat ook dat je zonder ontbijt de deur uitvliegt of grijpt naar minder voedzame voedzame etenswaren.
Zo maak je spinazie banaan smoothie
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Spinazie banaan smoothie
Ook gebruikt
- blender
Ingrediënten
- 50 g spinazie - (± 2 handen)
- 2-3 bananen - in stukken
- 2 el citroensap
Optioneel
Garneren met
- 100 g blauwe bessen
- ½ mango - in stukjes gesneden
Optioneel
Zo maak je het
- Blender de spinazie en banaan met citroensap (en optioneel de kiemgroente) glad.
- Schenk dit in een brede kom en garneer de spinazie banaan smoothie met de blauwe bessen en stukjes mango. Voeg eventueel nog wat pitten en zaden toe. Moerbeien, chiazaad of pitten en/of zaden zijn altijd lekker. Goedemorgen!