Spinazie banaan smoothie

Deze overheerlijke spinazie banaan smoothie in de ochtend zorgt voor een goed verzadigd gevoel. Zeker als je wat extra pitten en zaden toevoegt. Ik koos vandaag voor moerbeien en chiazaad. Zorg dat je altijd wat te kauwen hebt aan je smoothie dat kauwen is enorm belangrijk voor de spijsvertering. Je speeksel zorgt voor de zogenaamde ‘voorvertering’. Sla je die voorvertering over omdat je de smoothie in één klap naar binnen klokt, dan kun je een behoorlijk opgeblazen gevoel krijgen.

Bewaren

Je kunt deze basis voor deze spinazie banaan smoothie prima een avond van tevoren al maken. Er zit citroensap in wat de oxidatie tegengaat. Bewaar ‘m in de koelkast en garneer ‘m vlak voor consumptie. Ook hier geldt weer: maak het jezelf gemakkelijk en bereid je eten voor. Als je zorgt dat er zoiets heerlijks voor je klaar staat voorkomt dat ook dat je zonder ontbijt de deur uitvliegt of grijpt naar minder voedzame voedzame etenswaren.

spinazie banaan smoothie

Zo maak je spinazie banaan smoothie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Spinazie banaan smoothie

spinazie banaan smoothie
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 6 minuten

Ook gebruikt

  • blender
Gang Ontbijt
Keuken Europees
Trefwoorden smoothie
Hoeveelheden aanpassen? 1 portie

Ingrediënten

Optioneel

Garneren met

Zo maak je het

  1. Blender de spinazie en banaan met citroensap (en optioneel de kiemgroente) glad.
  2. Schenk dit in een brede kom en garneer de spinazie banaan smoothie met de blauwe bessen en stukjes mango.
    Voeg eventueel nog wat pitten en zaden toe. Moerbeien, chiazaad of pitten en/of zaden zijn altijd lekker. Goedemorgen!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven