Nog net voor het Sinterklaasweekend een lekker bonusrecept voor kruidnoten fudge. Schattig zijn ze hè? En makkelijk joh! Kind kan de was doen noemen we dat. Roeren, gieten en af laten koelen. Dat gaat wel lukken toch? Dat afkoelen of eigenlijk meer opstijven van de feest fudge doe je in de koelkast en ja dat duurt 3 uur. Maar je kunt het wat versnellen door de schaal in de vriezer te zetten. Wel even opletten of je een vriezerbestendige schaal hebt.
Voor de zalige romige kruidnoten fudge heeft Kim gecondenseerde kokosmelk gebruikt, die is gezoet en dus perfect voor deze sint-traktatie. Bij opening van het blikje kan het zo zijn dat het vet gescheiden is van de rest. Maar dat is normaal en geen enkel probleem, want je kunt het gewoon doorroeren met een lepel. Na het uitharden van de kruidnotenfudge snijd je er 12 stukjes uit.
Bewaren
Bewaar fudge met kruidnoten koel en donker, invriezen alleen om te koelen, niet als bewaarmethode.
Zo maak je kruidnoten fudge
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Kruidnoten fudge
Ingrediënten
- 250 g pure chocolade
- 320 g gecondenseerde kokosmelk - 1 blik
- handje kruidnoten
- grof zeezout
Zo maak je het
- Bekleed een kleine ovenschaal (14 x 22 cm) met bakpapier.
- Smelt de chocolade in de gecondenseerde kokosmelk op laag vuur.
- Giet het mengsel in de ovenschaal.
- Verdeel de kruidnootjes erover en druk wat aan.
- Maal er wat grof zeezout over en laat minimaal 3 uur uitharden in de koelkast (eventueel versneld in de vriezer).
- Snijd de kruidnoten fudge in 12 in blokjes en geniet!