Vegan chili sin carne

Als je van batchkoken en een diepe smaak houdt, moet je deze vegan chili sin carne beslist eens proberen! Het vult ongelooflijk goed, zit vol groenten, vezels en plantaardige eiwitten. Het bonengerecht is bovendien gemaakt van goedkoop basisvoedsel. Naast de bonen gaat er o.a. paprika, tomaat uit blik, een berg kruiden en chocolade in! De hartige smaak is ongelooflijk toegankelijken daardoor een echte allemansvriend.

Bewaar en varieer

Deze vegan chili sin carne is makkelijk in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen in kleinere porties. Dan blijft de smaak goed bewaard. Op de foto zie je het simpel geserveerd met rijst. Maar de basis smaakt ook uitstekend in een wrap, met sla, guacamole, nacho chips en een topping van sojayoghurt. Zo varieer je heel makkelijk met 1 x koken.

vegan Chili sin carne

Zo maak je vegan chili sin carne

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan chili sin carne

vegan Chili sin carne
Deze vegan chili sin carne is makkelijk in grote porties te maken en in te vriezen.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Pruttelen: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 6 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snijd de champignons, ui, knoflook en paprika’s zoals aangegeven.
  2. Fruit de gesnipperde ui samen met gehakte knoflook in een ruime pan met wat olie glazig. Voeg het champignongehakt, paprika, peper en zout toe en bak alles 10 minuten. Roer af en toe om.
  3. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, kaneel en oregano toe en bak kort mee.
  4. Roer de tomatenblokjes, alle bonen, sojasaus en chocolade er door.
  5. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en laat zonder deksel 20-30 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, tot de saus wat dikker wordt.

Serveren

  1. Lekker met zilvervliesrijst. Ook lekker in een wrap, met sla, guacamole, nacho chips met een topping van sojayoghurt.

Tip

  1. Hou je van spicy? Voeg dan vooral wat chilipoeder toe!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven