Gevulde pompoensoep

Zin in een gevulde maaltijdsoep? Maak deze overheerlijke gevulde pompoensoep, tikkie Marokkaans smakend door het kruidenmengsel Ras el Hanout. De meest gebruikte pompoensoort is de orange bolvormige. Die heeft als naam Hokkaido. Deze pompoen gebruikten wij voor deze soep. Daarvan is de schil eetbaar. Dus niet schillen! Scheelt je een hoop werk.
Pompoen is gezond. De groente bevat veel gezonde onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen en vezels.

Kikkererwten & Ras el Hanout

Kikkererwten hebben een licht nootachtige smaak en zijn zowel koud als warm te eten. De peulvrucht is gedroogd en in glas of blik te krijgen. Je kunt er alle kanten mee op. Onmisbaar als basis voor falafel en hummus. Maar ook in een lekkere groenteschotel of curry gecombineerd met bloemkool is de kikkererwt een dankbaar extraatje! Of rooster ze en eet ze als gekruide snack.
Ras el Hanout is een kruidenmix. Wij hebben onze eigen Ras el Hanout mix (neem voor dit recept variatie 2). De samenstelling van de kant-en-klaar kruidenmixen wisselt nogal. Daarom maak ik het liever zelf, dan heb ik de smaak net wat meer in de hand.

Bewaren

De gevulde pompoensoep kun je tot maximaal drie dagen in de koelkast bewaren, maar beter is het om het in porties in te vriezen.

gevulde pompoensoep

Zo maak je gevulde pompoensoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Gevulde pompoensoep

gevulde pompoensoep
Zin in een gevulde maaltijdsoep? Maak deze overheerlijke gevulde pompoensoep, tikkie Marokkaans smakend door het kruidenmengsel Ras el Hanout.
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Dieet Vegan
Gang Lunch, Soep
Keuken Europees
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Vulling

Afmaken met:

Zo maak je het

  1. Verwijder het binnenste gedeelte uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak de pompoen en de ui hierin aan.
  2. Voeg na ongeveer 2 minuten de knoflook en de Ras el Hanout toe. Roer door en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep.
  3. Bak intussen de bleekselderij, paprika en champignons in de olie ongeveer 10 minuten in een koekenpan, tot ze zacht genoeg zijn, maar nog wel een bite hebben. Voeg toe aan de gepureerde pompoensoep, evenals de kikkererwten.
  4. Maak de soep af met peterselie, sojasaus en suiker. Warm goed door en serveer in diepe kommen. Strooi er nog wat vers gehakte peterselie overheen.
    Laat die wind buiten maar gieren.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven