Dille sinaasappelpesto

Hebben jullie onze auberginerolletjes met die amandelpesto al gemaakt? Klaar voor weer een nieuw heel ander pestorecept? Al dromend over pesto’s wilde ik er graag eentje met iets bijzonders. Zo kwam ik op de dille sinaasappelpesto uit. Oh, whow! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel. Het hele schaaltje is goed voor ongeveer 210 gram en dat zijn ongeveer 14 porties à 15 g.

Vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, glutenvrij én lactosevrij

Poe, dat valt tegenwoordig niet mee, iets verzinnen wat iedereen kan eten. Enne notenallergie dan…? Oja, die vergat ik even… vervang de pistache door pompoenpitten of pijnboompitten! Deze dille sinaasappelpesto is mooi fijn van structuur. Liever een iets grovere pesto? Hak dan de nootjes (of pitten) grof en schep ze er handmatig doorheen.

Pesto eten, serveertips

Als je pesto zelf maakt, kom je er al snel achter dat je er alle kanten mee op kunt. Ongelooflijk veelzijdiger en smakelijker dan wat je in een winkel kunt kopen. Echt, neem even de moeite om wat ingrediënten te verzamelen zet de staafmixer erin. Zo kun je dagenlang smullen! Deze variant smaakt heelijk door bijvoorbeeld couscous, Ook prima met bijvoorbeeld groente als venkel of prei, of toch liever een mals vegan spiesje van kipstuckjes of tofu? Bovendien smeert pesto altijd heel fijn op een borrelcracker!

dille sinasappelpesto

Zo maak je Pesto van dille, pistache en sinaasappel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!


Dille sinaasappelpesto

dille sinasappelpesto
Deze dille sinaasappelpesto heeft het helemaal! Ongelooflijk fris een tikkie exotisch door de warme smaak van sinaasappel.
5 van 2

Voorbereiden: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 1 schaaltje (ong. 210)

Ingrediënten

GARNERING (optioneel)

Zo maak je het

  1. Rooster de pistachenoten even zodat er nog meer smaak vrij kan komen. Als je een iets grovere peso wilt, houd de nootjes dan apart, hak ze grof en schep ze later handmatig door de pesto.
  2. Houd wat dille, een schijfje sinaasappel en wat nootjes achter voor de garnering. Doe dan alle ingrediënten van nat naar droog in een mengkom en pureer alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Schep de pesto even door en breng verder op smaak met zout en peper,.
  4. Zie tekst voor serveertips!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven