Auberginerolletjes met amandelpesto

Vandaag een ontzettend makkelijk en lekker recept met amandelpesto, zonder kaas. Van mij zouden ze deze auberginerolletjes met amandelpesto in een restaurant op de kaart mogen zetten. Ik hou enorm van groente grillen of roosteren. Want de smaak wordt zoveel intenser dan bij gewoon koken, extra lekker om de groente te besmeren met pesto. Met een simpele salade is het een leuk lunchgerecht. Maak het tot een complete maaltijd met wat brood of crackers erbij. Je maakt 8 rollen. Je houdt pesto over…

Aubergine is niet moeilijk!

Aubergine is echt geen moeilijke groente, want je moet ‘m grillen. Wij gebruikten daarvoor een contactgrill. Die grilt aan twee kanten tegelijk. Superding! Aubergineplakken grillen tot ze een mooi streepje krijgen: even laten afkoelen en dan besmeren, oprollen en opeten! Ik verzeker je: die auberginerolletjes met amandelpesto zijn echt hemels lekker!

Aubergine rolletjes vooraf maken

Deze auberginerolletjes met amandelpesto zijn super sappig op z’n lekkerst. Daarom gebruik je nooit zout voordat je gaat grillen. Zout trekt al het vocht uit de groente, en dat wil je in dit recept juist niet. Tenslotte nog een handige tip voor feestjes. Maak de sesam amandelpesto vooraf klaar en gril ook de aubergine van te voren. Bewaar de gegrilde plakken en de pesto gescheiden van elkaar en koel. Vervolgens rol je ze vlak voor het serveren in een handomdraai in elkaar. Prikker erin en smullen maar. Wil je een meer crunchy vulling? Rol dan een reepje paprika of kleingesneden bleekselderij mee!

Pesto bewaren Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.

Zo maak je auberginerolletjes met amandelpesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Auberginerolletjes met amandelpesto

Pesto bewaren Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.
Van mij mogen ze deze auberginerolletjes met amandelpesto gerust in een restaurant op de kaart zetten. Niet alleen een geweldige borrelhap, maar ook als bijgerecht super lekker!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Pesto maken: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 8 rollen

Ingrediënten

Zo maak je het

Aubergine grillen

  1. Snijd de aubergine in 8 niet te dikke plakken, zo'n 0,5 – 1 cm.
  2. Vet een contactgrill of grillpan in. Gril de plakken op hoge temperatuur tot er mooie streepjes ontstaan. Halverwege een slag draaien voor een fraai ruitjespatroon. Bij ons 2 rondes van 7 minuten.
    Pesto bewaren Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.
  3. Laat de gegrilde plakken afkoelen. Dek af en bewaar koel tot gebruik.

Amandelpesto

  1. Maak ondertussen de amandelpesto.
  2. Besmeer de plakken gegrilde aubergine met pesto. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel erover. Rol op en steek ze vast met een prikker.

Extra

  1. Verstop er nog reepjes paprika, bleekselderij of wortel in voor een extra crunchy bite.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂


Scroll naar boven