Vandaag een ontzettend makkelijk en lekker recept met amandelpesto, zonder kaas. Van mij zouden ze deze auberginerolletjes met amandelpesto in een restaurant op de kaart mogen zetten. Ik hou enorm van groente grillen of roosteren. Want de smaak wordt zoveel intenser dan bij gewoon koken, extra lekker om de groente te besmeren met pesto. Met een simpele salade is het een leuk lunchgerecht. Maak het tot een complete maaltijd met wat brood of crackers erbij. Je maakt 8 rollen. Je houdt pesto over…
Aubergine is niet moeilijk!
Aubergine is echt geen moeilijke groente, want je moet ‘m grillen. Wij gebruikten daarvoor een contactgrill. Die grilt aan twee kanten tegelijk. Superding! Aubergineplakken grillen tot ze een mooi streepje krijgen: even laten afkoelen en dan besmeren, oprollen en opeten! Ik verzeker je: die auberginerolletjes met amandelpesto zijn echt hemels lekker!
Aubergine rolletjes vooraf maken
Deze auberginerolletjes met amandelpesto zijn super sappig op z’n lekkerst. Daarom gebruik je nooit zout voordat je gaat grillen. Zout trekt al het vocht uit de groente, en dat wil je in dit recept juist niet. Tenslotte nog een handige tip voor feestjes. Maak de sesam amandelpesto vooraf klaar en gril ook de aubergine van te voren. Bewaar de gegrilde plakken en de pesto gescheiden van elkaar en koel. Vervolgens rol je ze vlak voor het serveren in een handomdraai in elkaar. Prikker erin en smullen maar. Wil je een meer crunchy vulling? Rol dan een reepje paprika of kleingesneden bleekselderij mee!
Zo maak je auberginerolletjes met amandelpesto
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Auberginerolletjes met amandelpesto
Ingrediënten
- 300 g aubergine
- olijfolie
- 240 g amandelpesto - < recept (je houdt wel wat over…)
- 1 bosui - in ringetjes
Zo maak je het
Aubergine grillen
- Snijd de aubergine in 8 niet te dikke plakken, zo'n 0,5 – 1 cm.
- Vet een contactgrill of grillpan in. Gril de plakken op hoge temperatuur tot er mooie streepjes ontstaan. Halverwege een slag draaien voor een fraai ruitjespatroon. Bij ons 2 rondes van 7 minuten.
- Laat de gegrilde plakken afkoelen. Dek af en bewaar koel tot gebruik.
Amandelpesto
- Maak ondertussen de amandelpesto.
- Besmeer de plakken gegrilde aubergine met pesto. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel erover. Rol op en steek ze vast met een prikker.
Extra
- Verstop er nog reepjes paprika, bleekselderij of wortel in voor een extra crunchy bite.