Amandelpesto, zonder kaas

Altijd fijn om ’n potje pesto te hebben. Vandaag maken we een vegan amandelpesto zonder kaas dus. Pesto maken van amandel en sesamzaad is kan uitstekend, lekker nootachtig. In de meest vermaarde groene basilicumpesto (Pesto alla Genovese) gaan vaak ook amandelen als er geen pijnboompitten voorhanden zijn. Wij gebruikten geen hele amandelen maar amandelmeel, omdat alles fijngemalen wordt is amandelmeel wel zo handig.

Verhoudingen

Voor deze sesam amandelpesto hebben we gekozen voor ui voor de pit, knoflook voor het aroma, basilicum en peterselie voor het onmiskenbaar groene, limoen voor het frisse zuurtje en de sesam(olie) en de amandel voor het aardse. Wel altijd goed proeven en voldoende zout toevoegen om de smaken van dat alles voldoende kracht mee te geven. Zout haalt echt alle smaak naar boven. De verhouding van de ingrediënten is zeker geen vaststaand gegeven. Dit recept geeft onze eigen smaak weer. Maar je kunt uiteraard zelf kiezen voor wat nootachtiger, wat groener, wat pittiger. Want misschien vind jij dat éne snufje chilipoeder niet voldoende.

Pesto bewaren

Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.

amandelpesto zonder kaas

Zo maak je amandelpesto, zonder kaas

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Amandelpesto zonder kaas

amandelpesto zonder kaas
Wij smeerden deze verrukkelijke amandelpesto op plakken sappige gegrilde aubergine. We aten ze als borrelrolletjes. Beslist een aanrader!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 8 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 240 g

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verzamel de rest van de ingrediënten, behalve het zout. Doe ze van nat naar droog in een hoge kom.
  2. Pureer alles met de staafmixer of gebruik een keukenmachine.
  3. Proef en voeg naar eigen smaak zout toe. En misschien wat meer chilipoeder als je echt van pittig houdt. Je maakt ongeveer 240 g. Te gebruiken voor van alles en nog wat. Kijk eens naar deze zalige auberginerolletjes!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven