Mango gember smoothie

Met zo’n mango gember smoothie krijg je snel en gemakkelijk een berg voedingsstoffen binnen. Ik vind het een ideaal ontbijt omdat het snel klaar is en ik heb op de een of andere manier vooral ’s morgens tijd te kort. Zo start ik de dag toch op een gezonde manier met een boost aan vitamines, mineralen en vezels. Want we weten allemaal wel dat je goed moet ontbijten. Immers je lichaam heeft goede voedingsstoffen nodig om je weer de nodige energie te geven. Brandstof voor je motortje! Oja, en heel lekker 😛

Zoet of hartig?

Je kunt vegan smoothies zowel zoet als hartig maken, ’t is maar net waar je zin hebt. De mango gember smoothie van vandaag is een zoete variant. Je maakt de fruit- of groentesmoothies wel het best vers, dan zit er het meeste voeding in. Als je de hoeveelheid halveert kan het prima als snack of tussendoortje dienen. Klok een smoothie trouwens nooit in één teug naar binnen, maar ‘kauw’ op elke slok. Je speeksel zorgt er namelijk voor dat de vertering alvast op gang komt. Het voorkomt op die manier dat de massa gaat gisten in je maag en zo een enorm onprettig zwaar gevoel geeft. Daarom voeg ik eigenlijk altijd wel een topping toe waar ik op moet kauwen.

Zo maak je mango gember smoothie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Mango gember smoothie

mango gember smoothie
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Keuken Amerikaans
Trefwoorden smoothie
Hoeveelheden aanpassen? 1 porties

Ingrediënten

Smoothie

Garneer met…

Zo maak je het

  1. Doe de kokosmelk, citroensap, geraspte gember, kurkuma, mango, banaan en de spinazie in de kom van de blender en mix glad. Vul je blender altijd van 'nat' naar 'droog'.

Garneren

  1. Giet de smoothie in een kom en garneer met het fruit en de moerbeien. Zalig!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven