Boerenkoolstamppotje anders

Dit boerenkoolstamppotje anders van Kim ziet er misschien niet zo uitnodigend uit, maar vergis je niet: door de zongedroogde tomaten is het echt een bijzondere maaltijd! Veel mensen vinden stamppotten er niet aantrekkelijk uitzien, persoonlijk ben ik dol op stamppotten, dus ik kreeg wel echt gelijk zin om aan te vallen. En bij het lezen van de ingredientenlijst was ik al helemaal overtuigd. “Dat kan nooit vies zijn”, zeggen wij hier dan.

Vegan stamppot!

Boerenkoolstamppot heeft eigenlijk weinig introductie nodig. Kim maakte een vegan variatie op deze typische Hollandse kost, door een paar weglatingen en een paar toevoegingen. Beschouw de zongedroogde tomaatjes maar als vervanger voor de traditionele spekjes. Voor de extra eiwitten zorgen de champignons en sojaboontjes. Afgemaakt met een extra Mediteraan tintje door er Italiaanse kruiden aan toe te voegen. Die kruiden brengen ook alle smaken samen! Al met al is dit mediterane boerenkoolstamppotje echt uitstekende winterkost voor koude dagen.

Boerenkoolstamppotje anders

Zo maak je boerenkoolstamppotje anders

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Boerenkoolstamppotje anders

Boerenkoolstamppotje anders
Dit stamppotje ziet er misschien niet op z'n aller-aantrekkelijkst uit, maar vergis je niet: door de zongedroogde tomaten is het echt een bijzondere maaltijd!
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook zoals aangegeven en fruit deze samen in een hapjespan met een klein beetje olie glazig.
  3. Snijd de champignons boven de hapjespan (mag grof) en bak ze mee tot ze lekker zacht zijn. Voeg vervolgens de boerenkool, edamame boontjes en de Italiaanse kruiden toe en roerbak kort mee.
  4. Giet de aardappelen af en stamp met de tomaten-olie tot een grove puree. Als de puree te droog is, dan kan je wat extra olie toevoegen.
  5. Roer de groente en zongedroogde tomaten erdoor. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
  6. Eet smakelijk!

VARIATIETIP

  1. Wat zwarte olijven erdoor is ook erg lekker. Kan als extra of als vervanger van de zongedroogde tomaten.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven