Mexicaanse groentesoep met bonen

Leuk kinder-eten, deze soep wordt namelijk geserveerd met chips! Dus maak deze rijk gevulde Mexicaanse groentesoep met bonen maar eens. De soep smaakt door de paprika, prei en maïs een beetje zoetig. Bovendoen zit het bomvol groenten voor de vitamientjes en gemengde bonen voor de nodige eiwitten. Kidneybonen, zwarte bonen, bruine bonen en witte bonen, bonen zijn er in verschillende vormen en maten. Eigenlijk zijn ze allemaal wel een goede bron van plantaardige eiwitten.

Vega of vegan?

Ik maakte de Mexicaanse groentesoep met bonen helemaal veganistisch, dus met vegan bouillon en haverfraîche. Maak de soep vooral naar eigen smaak. Ik ben dol op komijn, dus gebruikte ik naast de zelfgemaakte cajunkruidenmix (variant 1) extra komijnpoeder. Maar laat dat vooral weg als je niet van komijn houdt. Als je van pittig houdt dan voeg je bijvoorbeeld nog extra chilipoeder toe. En wat de tortillachips betreft, check even welke ook echt helemaal vegan zijn.

Bewaren

De soep is ook prima in porties in te vriezen. Ik doe dat ook altijd deels in eenpersoonsporties. Op die manier heb ik altijd een verantwoorde en makkelijke maaltijd als ik alleen eet. De ingrediënten onder “Serveren” voeg ik uiteraard pas toe bij het serveren.

Zo maak je Mexicaanse groentesoep met bonen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Mexicaanse groentesoep met bonen

Leuk kindereten met chips? Maak deze rijk gevulde Mexicaanse groentesoep met bonen.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 6 porties

Ingrediënten

Serveren

Zo maak je het

  1. Snijd de ui, knoflook, prei, paprika en bleekselderij zoals aangegeven.
  2. Fruit de gesnipperde ui samen met de gehakte knoflook, preiringen, cajunkruiden en komijnpoeder in een soeppan met olie.
  3. Voeg na 5 minuten de stukjes paprika en bleekselderij toe, bak 5 minuten mee.
  4. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in blokjes.
  5. Voeg de aardappelblokjes samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
  6. Voeg als laatste de afgespoelde bonen en gedroogde peterselie toe en breng opnieuw tegen de kook aan. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Serveren

  1. Hak vlak voor het serveren de peterselie fijn, schep de soep in kommen en serveer met een lepel haverfraîche, lepel maïs, verse peterselie en een handje tortillachips ernaast.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven