Glutenvrije vegan appeltaartjes

Deze glutenvrije vegan appeltaartjes maakte Kim met gemalen havervlokken (havermeel) en amandelmeel. Natuurlijk zijn ze lekker bij een kop koffie of thee. Maar ik eet ze ook gerust als ontbijt. Je kunt ze trouwens ook met peer maken! Of als je kaas eet: maak dan ook eens een hartig beslag door de ahornsiroop te vervangen door (vegan) kaas en voeg in plaats van kaneel peper en zout toe. Doe het hartige beslag in een slofvorm of kleine springvorm en schik de plakken (geschilde) peer er bovenop. De combinatie hartig en zoet is zo zalig! (serveer een plakje of puntje als voorgerecht met wat rucola) Eigenlijk wel een goed idee, ga ik binnenkort eens uitwerken!

Bakken met amandelmeel

Onthoud wel even dat je baksels met amandelmeel nooit té donker moet willen bakken, dat levert een te droog product op. Ook zie je een oventemperatuur van 175 ℃, dat is omdat amandelmeel geen hogere temperaturen dan 180 ℃ verdraagt, zonder schade (kan zuur en bitter worden). ’t Is even een weetje…

Bewaren

De glutenvrije vegan appeltaartjes zijn bijzonder goed in te vriezen, zeker als muffin. Ze zijn dan wat makkelijker te ontdooien. Doe dat ontdooien het liefst langzaam, zodat je het minst last van condens krijgt. Dus ontdooien in de koelkast.

glutenvrije vegan appeltaartjes

Zo maak je glutenvrije vegan appeltaartjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Glutenvrije vegan appeltaartjes

glutenvrije vegan appeltaartjes
Deze glutenvrije vegan appeltaartjes zijn gemaakt met gemalen havervlokken (havermeel) en amandelmeel. Natuurlijk zijn ze lekker bij een kop koffie of thee. Maar ik eet ze ook gerust als ontbijt. Je kunt ze trouwens ook met peer maken!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 6 stuks

Ingrediënten

Appelvulling

Beslag

Zo maak je het

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 ℃ en zet een muffinpan met 6 inzetvormpjes klaar.

Appelvulling

  1. Stoof voor de appelvulling de stukjes appel met de rozijnen en 1 tl kaneel zacht in een koekenpan met een beetje water.

Beslag

  1. Meng voor het beslag eerst de arrowroot even met het water. Meng dat vervolgens met alle overige ingrediënten voor het beslag door elkaar.
    Voeg de gestoofde appeltjes toe aan het beslag en verdeel het verkregen mengsel over de inzetvormpjes.
  2. Bak de appeltaartjes 25-30 minuten of tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. Doe de prikkertest.
    Onthoud dat je baksels met amandelmeel nooit té donker moet willen bakken, dat levert een te droog product op.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven