Chocolade cornflakes reep

Als je moet kiezen tussen hartige of zoete snacks, kiezen veel mensen voor zoet. De combinatie van crunch en chocola scoort sowieso heel hoog. Ik vind dat zelf ook onweerstaanbaar, dus ik ben blij dat Kim met deze zalige chocolade cornflakes reep aan kwam zetten. In de onderste laag kun je natuurlijk lekker zelf variëren. Kim gebruikt pecannoten en cornflakes, maar diverse soorten zaden en pitten kunnen natuurlijk ook! Of kijk eens naar deze candybar van Kim: look like Lions, van een paar weken geleden.

Bewaren

Heb je niet zoveel zin of tijd om elke dag een verse snack te maken? Dan is dit recept voor zo’n lekkere chocolade cornflakes reep perfect. Immers, je kunt een voorraadje repen in het weekend maken en bewaren op kamertemperatuur of in de vriezer. Zo kun je een paar weken vooruit. Want deze voedzame vegan repen met chocola zijn heel fijn om mee te nemen naar je werk of school!

chocolade cornflakes reep

Zo maak je chocolade cornflakes reep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Chocolade cornflakes reep

chocolade cornflakes reep
Heb je niet zoveel zin of tijd om elke dag een verse snack te maken? Dan is dit recept voor zo’n lekkere chocolade cornflakes reep perfect. Immers, je kunt een voorraadje repen in het weekend maken en bewaren op kamertemperatuur of in de vriezer.
Wat vind jij van dit recept?

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Uitharden en opstijven: 2 uur 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 20 repen

Ingrediënten

Eerste laag

Tweede laag

Zo maak je het

  1. Bekleed een cakeblik of ovenschaal van (o22 x 13 cm) met bakpapier.

Eerste laag

  1. Smelt voor de eerste laag de stukken chocolade samen met de hazelnootspread, in een pannetje op laag vuur. Zet even apart.
  2. Hak de pecannoten grof en druk de cornflakes fijn in een ziplockzak. Meng noten en flakes door de gesmolten choco-hazelnootpasta.
  3. Stort dit in de beklede vorm en laat 10 minuten uitharden in de vriezer.

Tweede laag

  1. Breng voor de tweede laag de kokosmelk langzaam tegen de kook aan. Doof het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor tot deze helemaal is opgelost.
  2. Giet het over de eerste laag in de vorm en laat 2 uur helemaal opstijven in de koelkast.
  3. Snijd er 20 repen van.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven