Vegan döner zelf maken

Vandaag gaan we ‘from scratch‘ zelf vegan döner maken. Voor dit recept moet je wel even tijd inruimen want je maakt ook de basis van seitan zelf en die moet 2 x 45 minuten koken. Maar dat is uiteraard passieve tijd, verder is het een kwestie van mengen en 5 minuten kneden. Als de döner gaar is kun je het krokant bakken en vervolgens serveren in een pita of Turks brood met veldsla, rauwkost en knoflooksaus of maak er een lekkere salade mee!

Seitan

Seitan lijkt op vlees en is gemaakt van tarwegluten, water en eenvoudige smaakmakers. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat voeg je er smaakmakers aan toe. In dit recept voor vegan döner gebruikt Kim twee keer deze homemade dönerkruidenmix. Het recept is bedoeld voor meerdere keren. Als je van pittig houdt, voeg dan vooral cayennepeper naar smaak toe.

Bewaren

Je kunt de gekookte seitan -gekookt en ongesneden- in de bouillon bewaren in de koelkast. Wel eerst even af laten koelen dus.

Vegan döner

Zo maak je vegan döner

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan döner zelf maken

Vegan döner
Serveer de vegan döner in een pita of Turks brood met veldsla, rauwkost en knoflooksaus of maak er een lekkere salade van.
5 van 3

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koken: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Seitan

Bouillon

Bakken

Zo maak je het

Seitan maken

  1. Maak eerst de dönerkruidenmix als je die niet op voorraad hebt.
  2. Meng de ingrediënten voor de seitan en kneed een minuut of 5 door, maak er een bal van.
  3. Breng de bouillon met ahornsiroop en sojasaus aan de kook. Doe de seitanbal in de bouillon en kook 45 minuten op laag vuur. Keer de seitan om en laat nog eens 45 minuten pruttelen

Bakken

  1. Snijd de seitan in dunne reepjes, strooi er extra dönerkruidenmix over en bak de gekruide reepjes in een koekenpan met wat olie krokant.

Serveren

  1. Serveer de vegan döner in een pita of Turks brood met veldsla, rauwkost en knoflooksaus of maak er een lekkere salade mee.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven