Gevulde Chinese koolrolletjes met groente

Koolrolletjes associeer ik eigenlijk meer met hartje winter, meestal warm uit de oven. Echter deze Chinese koolrolletjes met groente worden op kamertemperatuur geserveerd, met een lekker sausje erbij voor extra gezellig verwengevoel. Wij mogen graag een fietstochtje maken in de rustige, landelijke delen van Noord-Holland en nemen dan regelmatig zelf iets te eten mee voor onderweg. Deze gevulde groenterolletjes namen we mee, maar dat zijn dan wel de luxere hapjes hoor!

Groentevulling

Op de groentevulling kun je natuurlijk naar hartenlust variëren, maar het uitgangspunt is: groente met een bite. Dus kook sperzieboontjes niet te lang en giet niet meer dan een plens water dat net van de kook af is over de taugé. Snijd de paprika en komkommer in mooie dunne repen, zodat je ze makkelijk in het koolblad kunt rollen. Eigenlijk kun je de charmante Chinese koolrolletjes met groente zien als een alternatieve salade.

Niet te slap, niet taai

Belangrijkste keuze is de grootte en de stevigheid van de koolbladeren. Hoe groter de koolbladeren, hoe makkelijk je rolletjes kunt maken. Ze moeten bij het blancheren niet te slap worden, maar ook niet te ’taai’ zijn. Wij lieten de koolbladeren tien minuten stilletjes liggen in water dat net van de kook af is. Maar het kan zeker geen kwaad om na vijf minuten even te proeven. Wil je meer eiwit in de oosterse hapjes verwerken? Dan kun je er nog noten of (vegan) kipstuckjes in stoppen.

Zo maak je Chinese koolrolletjes met groente

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Chinese koolrolletjes met groente

Chinese koolrolletjes met groente
Chinese koolrolletjes met groente zijn eigenlijk een alternatieve vorm van salade, met een mooie bite en een zonnig gevoel.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 10 rolletjes

Ingrediënten

Erop

Zo maak je het

  1. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukken van 5 – 8 cm en kook ze 8 minuten.
  2. Snijd de stronk van de Chinese kool en haal en haal er tien bladeren af. Als er voldoende grote bladeren aan de kool zitten, kun je de twee buitenste bladeren ongebruikt laten. Deze kunnen wat taaier zijn dan de rest. Blancheer de koolbladeren 10 minuten in water dat van de kook af is. Laat uitlekken en dep ze droog.
  3. Doe de taugé in een vergiet en giet er een plens kokend water over.
  4. Maak de halve paprika schoon en snijd in dunne repen. Snijd ook deze in stukken van 5 – 8 cm.
  5. Schil het stuk komkommer en snijd in de lengte in tweeën. Verwijder de pitjes met een theelepel. Snijd in dunne reepjes en daarna in stukken van 5-8 cm.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Meng alle ingrediënten (op de koolbladeren na) in een kom en voeg 1 eetlepel sojasaus (tamari) en het citroensap toe. Maak het niet té zout, er komt nog een sausje bij!
  8. Leg een koolblad met de dikke kant naar je toe. Leg de vulling op enkele centimeters van de onderkant en rol op. Gebruik je vingers om de vulling wat naar binnen te drukken. Steek een cocktailprikker in het gevulde koolrolletje.

Erop

  1. Meng sojasaus en suiker. Trek daarmee een streepje over het koolrolletje en bestrooi de rolletjes met wat (zwart) sesamzaad.
  2. Eet de rolletjes met de hand 😉
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven