Deze vegan chocolademousse maak je in een handomdraai. Het is niet alleen super lekker als ontbijt maar je serveert het ook makkelijk als vegan nagerecht! Als nagerecht adviseert Kim om maar de helft te nemen want de mousse op basis van avocado is vrij machtig! Dus het recept is voldoende voor 1 x flink ontbijt of 2 wat kleinere toetjes. Avocado heeft van zichzelf al zo’n lekker romige structuur, dus dat geeft deze vegan mousse een heel fijn, zijdezacht mondgevoel. De smaak van avocado is totaal niet herkenbaar, mocht je daarover twijfelen.
Carob of carobe poeder?
Voor deze vegan chocolademousse gebruikt Kim carobe poeder. Carobe poeder is een natuurlijke vervanger van cacao en chocolade. Carobe heeft, in tegenstelling tot cacao, van nature een zoete smaak. Daarom hoef je veel minder suiker toe te voegen aan je chocolade mousse, chocolademelk of chocoladecake. Het bevat ook nauwelijks vet, is rijk aan vitamines en mineralen. Bovendien bevat carob geen cafeïne, wat voor veel mensen en kinderen (!) ook zeer aangenaam is.
Meer lekkere recepten
Zo maak je vegan chocolademousse
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan chocolademousse
Ook gebruikt
- blender
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 bananen
- 2 dadels
- 1 el hennepzaad
- 1 el carobepoeder - of cacaopoeder
Zo maak je het
- Mix alle ingrediënten in de blender tot een luchtige vegan chocolademousse.
- Het recept is voldoende voor 1 x flink ontbijt of 2 wat kleinere toetjes.