Havermoutpap met wortel is de perfecte combinatie in een heerlijk winters ontbijtje. Alsof je carrotcake eet als ontbijt, feestje hoor! Je krijgt gelijk een portie groente binnen ook altijd fijn. Zo’n carrotcake oats ontbijtje is makkelijk te maken, snel klaar en vooral heel lekker! Je kunt het zowel warm als koud eten. Natuurlijk kun je hier ook weer volop mee variëren. Voeg lekker stukjes appel toe voor een extra gevulde versie. Neem eens kokosmelk in plaats van amandelmelk. Het zou zelfs met water kunnen.
Bewaren
Je kunt deze havermoutpap met wortel ook een avond van te voren maken en bewaren in de koelkast.

Zo maak je havermoutpap met wortel
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Havermoutpap met wortel
Ingrediënten
- 150 g wortel - geraspt
- 40 g havermout
- 500 ml amandelmelk
- 1 handje rozijnen
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 el pitten en zaden - naar eigen wens
- 1 tl ahornsiroop - indien gewenst naar smaak
Serveren (extra)
- beetje pitten en zaden
- beetje rozijnen
Zo maak je het
- Rasp de wortel en doe dat met de overige ingrediënten in een pannetje en breng alles langzaam aan de kook. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen (een minuut of 2). Proef en voeg eventueel wat ahornsiroop toe.
- Bestrooi vlak voor het serveren met wat extra rozijnen en/of pitten en zaden.
Bewaren
- Je kunt deze pap ook een avond van te voren maken en bewaren in de koelkast. De pap kan zowel warm als koud gegeten worden.