Vegan courgetti met amandelpesto

Als je de amandelpesto die we al eerder publiceerden heb gemaakt, of misschien zelfs wel deze Auberginerolletjes met amandelpesto, dan heb je wellicht nog een deel van de amandelpesto over gehouden. Die kun je dan mooi gebruiken voor deze vegan courgetti met amandelpesto! Een makkelijk, snel en bijzonder smakelijk gerecht. Wat een goede tip is bij deze courgetti met amandelpesto: verwarm diepe borden of kommen even voor door er even heet water in te doen. Dat blijft het gerecht veel langer op temperatuur. Als je het in een koud bord opschept, dan zakt de temperatuur meteen meerdere graden.

Variatie

Als je niet zo van champignons houdt, of meer van een bite, dan kun je in plaats daarvan stukjes kort gebakken rode paprika toevoegen (allebei de groenten erin doen mag natuurlijk ook). En uiteraard kun je de courgette ook vervangen door ‘echte’ pasta.

Bewaren

Je kunt de courgetti met amandelpesto het beste meteen helemaal opeten. Van bewaren wordt de structuur er beslist niet beter op. Maak niet teveel dus!

Zo maak je vegan courgetti met amandelpesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan courgetti met amandelpesto

Deze vegan courgetti met amandelpesto is een makkelijk, snel en bijzonder smakelijk gerecht. Zeker als je de amandelpesto al paraat hebt.
5 van 2

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Tijd om amandelpesto te maken: 8 minuten
Totale tijd: 33 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Maak de amandelpesto.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen.
  3. Spiraliseer de courgette (dat gaat het makkelijkst met behulp van een spiraalsnijder). Of koop kant en klare courgette spaghetti.
  4. Bak de vegan kipstukjes in de olijfolie knapperig op hoog vuur. Draai laag en houd warm.
  5. Bak de plakjes kastanjechampignon in een koekenpan zonder vet op hoog vuur tot ze gaar zijn.
  6. Bak de courgetti al omscheppend 1 tot 2 minuten met twee houten spatels in een ruime koekenpan. Roer de amandelpesto er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de courgetti in voorverwarmde diepe borden met de vegan kipstukjes en de champignons er bovenop. Garneer met de geschaafde amandelen.
  8. Meteen gaan smullen!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven