Muffins met appel

Wie lust er nu geen muffins? Deze heerlijk zachte muffins met appel maakt Kim inmiddels blind. Het is een heel fijne basis om verder mee te experimenteren. Binnenkort gaat ze nog eens wat lekkere variaties delen. Ze bakte ze in onze keuken, bij wijze van nadere kennismaking. Wat een succes, echt superlekker geworden Kim, wij kijken uit naar onze nadere samenwerking!

Bewaren

Taart, cake, brownies of deze muffins met appel, je zult niet altijd alles in één keer willen opeten. Of misschien bak je bewust een grotere hoeveelheid voor een feestje ofzo? In de koelkast blijven dat soort baksels zo’n twee tot drie dagen goed. Mits goed afdekt, zodat ze geen geurtjes overnemen van andere voedsel. Invriezen, in een doos met plastic erom, gaat ook uitstekend! Maar… hoe ontdooi je ze weer het best? Regel 1: LANGZAAM ontdooien. Hoe langzamer je ontdooit, hoe beter het is voor je baksel. Laat de baksels in de doos of op een rooster in de koelkast langzaam ontdooien. Laat het een uurtje voor het serveren pas op kamertemperatuur komen. Zo voorkom je condensvorming het best en blijft de kwaliteit van je lekkernij gegarandeerd.

Zo maak je muffins met appel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Muffins met appel

Muffins met appel
Wie lust er nu geen muffins? Deze heerlijk zachte muffins met appel maak ik inmiddels blind. Het is een heel fijne basis om verder mee te experimenteren.
5 van 3

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 15 muffins

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snijd de appels (met schil) in stukjes en snijd het klokhuis eruit. Stoof de stukjes appel met de taart- en koekkruiden in een open koekenpan met een scheutje water. Schep af en toe even om.
  2. Meng de sojamelk met citroensap en zet apart.
  3. Verwarm de heteluchtoven alvast voor op 200 ℃.
  4. Meng in een beslagkom de droge delen: suiker, bloem, bakpoeder en zout.
  5. Meng de rijstolie en het sojamelk-mengsel met de bloem kort door elkaar.

    Let op: meng niet té lang, het hoeft geen glad beslag te worden.
  6. Spatel tot slot de stukjes appel door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-30 minuten of tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. Doe de prikkertest.

Bewaren

  1. Je kunt de muffins goed invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven