Sojayoghurt met chiapudding

Supersimpel, supermakkelijk én superlekker! Zo zou ik deze sojayoghurt met chiapudding wel kunnen typeren. Het recept hieronder is bedoeld als ontbijt, maar zou je in een gehalveerde portie ook als nagerecht of tussendoortje kunnen eten. Je kunt er alle kanten mee op. Voeg ook eens in plaats van de schuddebuikjes wat noten of vers fruit toe als garnering.

Welke sojayoghurt kies je?

Goede sojayoghurt is naast lekker romig niet té zoet en zeker niet zuur. Je kunt redelijk wat soorten sojayoghurt kopen: helemaal ongezoet, gezoet en met of zonder (fruit)smaakje. Ook vanille sojayoghurt zien we vaak in de schappen van de supermarkt. Let wel op, want de soorten met een smaakje bevatten vaak aardig wat suiker. Als je dat liever niet hebt dan neem je beter de ongezoete sojayoghurt en voegt daar zelf bijvoorbeeld vers fruit aan toe. Voor mijn soja yoghurt met chia pudding gebruikte ik vandaag een deel met vanillesmaak.

Bewaren

Als je houdt van dikke chiapudding, kun je deze makkelijk vooraf maken, maak dan meerdere porties voor verschillende dagen en zet dit, tot maximaal 3 dagen, in de koelkast weg tot gebruik. Neem dan een deel voor bijvoorbeeld deze sojayoghurt met chiapudding eruit. Kun je de andere dagen er weer iets anders mee maken.

LET OP!
Eet maximaal 10-20 gram chiazaad per dag. Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg in dat geval met je arts wat voor jou mogelijk is.

Sojayoghurt met chiapudding

Zo maak je sojayoghurt met chiapudding

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Sojayoghurt met chiapudding

Sojayoghurt met chiapudding
Wat vind jij van dit recept?

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 1 portie

Ingrediënten

Garneren met

Zo maak je het

  1. Meng het chiazaad met het water en zet 10 minuten weg. Roer af en toe om.
  2. Verwarm ondertussen het diepvriesfruit op zacht vuur tot het zacht is. Voeg vervolgens de chiapudding toe.
  3. Meng de 2 soorten sojayoghurt met elkaar. Of neem 300 ml van je favoriete soort.
  4. Maak met de pudding en de yoghurt laagjes in een hoog glas en garneer met de schuddebuikjes.
  5. Meer vegan broodbeleg om te strooien.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven