Voor deze zalige vegan groene currypasta pureer je de ingrediënten rauw en stop je porties van 20 ml in de diepvries. Dat is zoveel lekkerder en puurder, dan kant-en-klaar uit een potje! Eens in de zoveel tijd maken we hier dus een voorraadje van, dat is namelijk heel erg makkelijk. Alle ingrediënten gaan gewoon rauw in de keukenmachine. Dus geen uren in de keuken, maar wel een lekker makkelijke currypasta voor je voorraad! Ook ideaal voor als je eters krijgt. De groene currypasta is heerlijk als basis voor soepen, curry’s met vega(n) kip, vis of lekker veel groenten. Bak zo’n bevroren blokje even aan in een wok, roerbak groente mee, blus af met kokosmelk en laat 10 tot 15 minuten garen. Als je van pittig houdt, kun je wat extra verse peper toevoegen.
Geur- en smaakbom!
De grote troef van zo’n homemade currypasta is natuurlijk de smaak en geur. Als je je voorstelt hoe ui, jalapeño, citroengras, limoen, knoflook, komijn, ketoembar en koriander ruiken, dan snap je ongeveer hoe heerlijk je keuken geurt als je dit gaat maken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de verse gember- & laoswortel. Kun je nagaan hoeveel smaak groene currypasta aan je gerecht meegeeft. Zout voegen we aan onze vegan groene currypasta niet toe. Afhankelijk van waarvoor we ‘m gaan gebruiken regelen we het uiteindelijk zoutgehalte.
Vegan groene currypasta bewaren
In een brandschone glazen pot, kun je de vegan groene currypasta 1 tot 2 weken bewaren in de koelkast. Of – zoals gezegd – vries ze als blokjes in. Het invriezen doe je in porties die jij denkt nodig te hebben. Wij nemen altijd een (voedselveilige) siliconen minimuffinvorm. Haal de blokjes currypasta de volgende dag wel gelijk los en doe ze over in een diepvriesbakje met datum. De curry blokjes blijven zeker wel drie maanden goed in de diepvries. TIP: De siliconen bakvormen niet in de afwasmachine, maar schoonmaken met backing soda om luchtjes te verwijderen.
Zo maak je vegan groene currypasta
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan groene currypasta
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 groene pepers - pittiger? dan 2 of meer!
- 5 cm gemberwortel - verse wortel geraspt
- 2 ½ cm laoswortel - vers geraspt, ook wel Thaise gember*
- 75 g koriander (blad) - vers
- 2 stengels citroengras - (sereh)
- 1 limoen - sap en rasp
- 2 teentjes knoflook
- 1 el korianderpoeder - ketoembar
- 1 tl komijn
- 1 tl peper - gemalen
- 1 el sojasaus - tamari
- 2-4 el olijfolie
Zo maak je het
Tip
- *Als je verse laoswortel vervangt door laospoeder, dan is de verhouding ongeveer een halve theelepel voor 1 schijfje verse laos.
Currypasta
- Maak de ui schoon en snijd grof. Snijd de jalapeño peper in ringen, als je van mild houdt verwijder dan de zaadlijsten of gebruik groene paprika. Schil en rasp de gember- en laoswortel. Hak de koriander grof. Snijd het citroengras in stukjes, verwijder eerst de uitgedroogde delen. Rasp de schil van de limoen en pers uit. Maak de tenen knoflook schoon.
- Doe dit alles in de keukenmachine en pureer samen met het korianderzaad, komijn, zwarte peper en sojasaus. Meng daarna, beetje bij beetje, olijfolie erdoor tot je een mooie pasta hebt.
Bewaren & portioneren
- Doe alles in een brandschone glazen pot en bewaar deze in de koelkast (max. 2 weken) Of (veel handiger) verdeel de vegan groene currypasta over een voedselveilige siliconen (minimuffin of ijsblokjes) vorm.