De Thaise keuken mag zich wereldwijd op een enorme populariteit verheugen. De combinatie van pittig en subtiel werkt dan ook heel goed voor veel mensen. Deze Thaise quorn curry met broccoli en noten is daar geen uitzondering op. Eén van de basisingrediënten die we daarvoor gebruiken is onze zelfgemaakte vegan groene currypasta. Dat is zo verschrikkelijk lekker! Wij maken altijd een flink voorraadje en vriezen die in deelblokjes in. Een voedselveilige siliconen vorm is daarvoor werkelijk ideaal. Wij kunnen onszelf met moeite bedwingen om de groene currypasta niet overal in te stoppen. Maar ja, je weet, dat gaat na een tijdje toch ook vervelen…
Vega of vegan?
Wij gebruiken in deze Thaise curry Quorn des stukjes (#nospon), die zijn perfect voor al je curry’s en roerbakschotels. Maar ze zijn vegetarisch, niet vegan, er zit namelijk scharrelei-eiwit in. Mocht je dit gerecht helemaal vegan willen maken kan dat heel makkelijk als je de quorn vervangt door bijvoorbeeld (geheel plantaardige) vegan kipstukjes, daarin wordt soja- en tarwe-eiwit gebruikt.
Smaakverschillen in curry
Omdat traditionele Thaise currypasta’s oorspronkelijk gemaakt werden met dezelfde basisingrediënten, smaakten ze ook ongeveer hetzelfde. Alleen de peper die erin verwerkt werd maakte het verschil. Rode pepers in rode currypasta, groene pepers in de groene currypasta en gele in de gele, ja dûh! Tegenwoordig gaan er in de currypasta wel meer verschillende ingrediënten en dat komt de afwisseling en smaak zeker ten goede. In de Thaise curry zijn dat flink wat verse kruiden en specerijen. In Indiase curry’s zijn dat meestal alleen gedroogde specerijen. Wat ons betreft geven de verse kruiden nog meer smaak aan je curry!
Zo maak je Thaise quorn curry met broccoli en noten
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Thaise quorn curry met broccoli en noten
Ingrediënten
- 175 g quorn (stukjes) - of vegan kipstukjes
- 1 tl kerrie
- 15 ml olijfolie
- 60 ml groene currypasta - < extra recept 3 blokjes
- 100 g paprika - in stukjes
- 50 g prei - in ringen
- 250 g broccoli - in roosjes, eventueel blancheren als je ‘m zacht wilt
- 135 ml kokosmelk (volvet)
- ½ rode peper - in ringetjes
- peper en zout
Garneren
- 20 g noten - grof gehakt, wij nemen amandelen
Zo maak je het
- Bak de quorn met kerrie in een koekenpan met olijfolie lichtbruin in een minuut of 5-7. Zet apart.
- Fruit de blokjes currypasta in een hapjespan met olie op een matig vuur. Voeg knoflook (geperst) toe en roer goed door elkaar.
- Snijd ondertussen de paprika, prei en broccoli zoals aangegeven en voeg alles toe aan de hapjespan en roerbak deze 2 minuten op hoog vuur mee.
- Voeg de kokosmelk en ringetjes rode peper toe, breng aan de kook, temper het vuur en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Controleer of de groenten voldoende gaar zijn -wij houden van een bite- maar laat gerust nog even verder garen.
- Hak ondertussen de amandelen grof.
- Voeg als de groente gaar zijn de gebakken quornstukjes toe en warm alles goed door. Proef nog even en breng de curry zo nodig nog verder op smaak met peper en zout.
- Bestrooi aan tafel met de gehakte amandelen. Eet smakelijk!
Tip
- Serveer de Thaise quorn curry met broccoli en noten in kommen, dan blijft het langer warm.