Look like Lions

De originele Lion bestaat uit krokante wafels met vanilleroom, karamel en chocolade. Bizar lekkere combinatie! Ze hebben een stevige bite die bij velen geliefd is. Bovendien zou zo’n candybar “… je wilde kant onthullen en doen brullen van plezier.” Nou, dat lijkt me wel een beetje overdreven, Nestlé. Maar toegegeven, ook deze Look like Lions van Kim zijn wel écht superlekker! Haar chocoladerepen hebben ook dat typische ruwe en lekker stoere uiterlijk.

Formaat lekkernij

De combinatie van chocolade, karamel en krokante granen bevat natuurlijk alles wat een lekkere zoete snack moet hebben. Dat maakt de look like Lions onverslaanbaar. In dit best wel forse formaat kan het dienen als tussendoortje. Wil je er meer een bescheiden koekje van maken voor bij de koffie of thee? Maak ze dan gewoon de helft kleiner.

Bewaren

Om je wilde kant niet helemaal in één keer te onthullen bewaar je ze in een trommeltje. Immers, zo brul je een paar dagen van plezier…

look like Lions

Zo maak je Look like Lions

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Look like Lions

look like Lions
Heerlijke lekkernij voor bij een kop dampende thee!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven en uitharden: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 8 stuks

Ingrediënten

Karamel

Binnenkant

Buitenkant

Zo maak je het

Karamel

  1. Mix de dadels, kokosolie, pindakaas en ahornsiroop in een blender tot karamel.

Binnenkant

  1. Zet een bord met cornflakes en een snijplank bekleed met een bakvel klaar. Maak alvast ruimte in de vriezer voor de beklede snijplank.
  2. Snijd de koffiewafels in de lengte doormidden.
  3. Smeer op 1 helft wat karamel, plak de andere helft erop en besmeer rondom met karamel.
  4. Rol de wafels door de cornflakes, druk even aan zodat ze goed vast zitten. Leg de wafels op de beklede snijplank en laat ze 30 minuten opstijven in de vriezer.

Buitenkant

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en wentel de wafels door erdoor.
  2. Laat de Look like Lions 30 minuten uitharden in de koelkast. (Dit is de moeilijkste fase…).
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven