Kun je je voorstellen dat er een tijd was dat havermout als ontbijt volkomen vergeten was? Zonde! Want deze havermout met banaan vormt een gezond en verzadigend ontbijt. Hier staat het het, in diverse variaties, minstens twee keer per week op tafel. Immers jong en oud is er dol op. Enne…, zo makkelijk om te maken. Je kunt er ook al nét iets te rijpe fruit in kwijt, dus dat gerimpelde appeltje en die rijpe banaan geven je pap een lekkere natuurlijke zoete smaak!
Verhouding havermoutpap
Als basis kun je grofweg één deel havermout op twee delen vocht aanhouden. Maar in het recept hieronder gebruik ik ook chiazaad en banaan, dus is de verhouding net even anders. Je doet de havermout samen met het vocht in een steelpan met dikke bodem. Het vuur houd je laag, zodat de pap niet kan aanbranden.
Bewaren
Maak het ’s avonds en zet het in de koelkast voor overnight oats of maak het ’s morgens voor een warm bordje havermout.
Zo maak je havermout met banaan
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Havermout met banaan
Ingrediënten
Zo maak je het
Havermoutpap
- Doe de havermout met water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Voeg de geprakte banaan en het chiazaad toe. Temper het vuur en laat een minuutje staan, roer wel af en toe om. Doe de havermout in een kommetje.
Topping
- Leg de plakjes banaan en bramen op de havermoutpap en voeg een lepel pindakaas toe!
- Voel je ook vooral vrij om te experimenteren met de toppings!