Een lekkere, snelle, smakelijke salade zonder bladsla, dat is deze paprika selderij komkommer salade. Zeer geschikt als lunch, of om als bijgerecht te figureren naast een hoofdmaaltijd. Ik denk onwillekeurig aan een groente lasagne. Salade en ovenschotel zijn beiden voedzaam, maar toch licht verteerbaar. Wij hebben eigenlijk standaard altijd wel paprika en bleekselderij in de koelkast liggen, ook omdat je met beide groenten veel kanten op kunt. Je kunt ze redelijk lang – in de koelkast – bewaren. Ze smaken zowel rauw als gekookt of gebakken uitstekend. En ze horen bepaald niet tot de duurste groentesoorten. Dus is het niet erg als je er van overhoudt. Komt wel op!
Variatie
In het recept voor deze salade worden mayonaise en yoghurt gebruikt. Hiervan zijn diverse vegan (plantaardige) varianten te koop.
Als je de salade nog iets gevulder wilt maken, dan kun je 50 gram (vegan) feta toevoegen.

Zo maak je paprika selderij komkommer salade
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Paprika selderij komkommer salade
Ingrediënten
- 25 g pompoenpitten
- 75 g paprika - rood, in stukjes gesneden
- 50 g bleekselderij - in dunne elleboogjes gesneden
- 125 g komkommer - in gehalveerde plakjes gesneden
- 1 el peterselie - fijngesneden
Dressing
- 2 el mayonaise - standaard of vegan
- 2 el yoghurt - standaard of vegan
- 1 el citroenolie
- peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Rooster de pompoenpitten enkele minuten in een droge koekenpan op redelijk hoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
- Snijd de paprika, bleekselderij, komkommer en peterselie op de aangegeven wijze en doe samen in een saladeschaal.
- Meng de mayonaise, yoghurt en citroenolie tot een homogene dressing. Maak op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing met de gemengde groenten en bestrooi met de pompoenpitten. Hoppa, klaar!