Pittige kidneybonenpaté

Je kunt tegenwoordig in de supermarkt een keur aan smeersels kopen; van pesto tot hummus en van tapenade tot roomkaasbereidingen. Supermakkelijk natuurlijk, maar ook hier geldt een oude wet: niets zo lekker als zelfgemaakt. Nu heb je als je trek krijgt in iets lekkers (en hopelijk gezonds) vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Denk op zo’n moment vooral aan deze pittige kidneybonenpaté! Je hoeft eigenlijk alleen maar de ingrediënten bij elkaar te doen en de staafmixer er in te zetten. Peper, zout en olijfolie toevoegen en voila: je heerlijke smeersel is klaar voor gebruik. Voedzaam en gezond. En ook nog vegan!

Milder?

Als je een minder pittige kidneybonenpaté wil, kun je wat (vegan) roomkaas of haverfraîche toevoegen. Je kunt ook andere bonen nemen, Meestal heb je wel iets in je voorraadkast staan wat al een tijdje staat te wachten op gebruik.

Bewaren

De pittige kidneybonenpaté bederft niet zo snel, maar de smaak gaat wel redelijk vlot achteruit. Dus de beste oplossing is om niet te veel te maken en wat je hebt gemaakt binnen afzienbare tijd te consumeren. Er bestaan ergere opdrachten…

Zo maak je pittige kidneybonenpaté

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Pittige kidneybonenpaté

pittige kidneybonenpaté
Voor deze heerlijke pittige bonen paté hoef je eigenlijk alleen maar de ingrediënten bij elkaar te doen en de staafmixer er in te zetten!
Wat vind jij van dit recept?

Voorbereiden: 8 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Spoel de bonen af en houd 50 gram ervan apart. Doe de rest van de bonen in een hoge kom. Hak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten grof, voeg toe aan de kom. Voeg pimentón, komijn, tijm en citroensap toe. Pureer dit alles met een staafmixer of blender zo fijn of grof als je zelf wilt.
  2. Breng de pittige bonenpaté op smaak met peper en zout. Bepaal de smeuïgheid met het toevoegen van wat olijfolie.
  3. Garneer de bonenpaté met de achtergehouden kidneybonen. Lekker op een toastje of stukje stokbrood. Wij smeerden het als basis op een wrap, zalig!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven