Vegan amandelbroodjes met custard

We hebben allemaal wel eens trek in een zoete lekkernij, toch? Dan heb ik een aanrader, maak de eerstvolgende keer eens deze vegan amandelbroodjes. Man, man, man wat lekker, echt om je vingers bij af te likken hoor! En goed nieuws, ze zijn beslist niet moeilijk om te maken. De knapperige korst maakt Kim van bladerdeeg en de vulling bestaat uit een heerlijk romige custard en een laagje appel-amandelspijs. Die laatste twee zijn homemade.

Combinatie bladerdeeg en spijs

Iets met bladerdeeg en spijs is sowieso een gouden duo en bestaat ook al heel lang. Denk maar eens aan banketstaven met Sinterklaas of wat te denken van de klassieke Kerstkrans? Iedereen smult daarvan toch? Kim gebruikt voor deze vegan amandelbroodjes gewoon kant-en-klaar bladerdeegplakjes. Die hebben al het juiste formaat. Echter je kunt ook bladerdeeg op een rol nemen, die je dan zelf even op maat snijdt. De meeste bladerdeeg-varianten zijn vegan, behalve als er duidelijk roomboter op staat. Maar check voor de zekerheid even de verpakking.

Vegan amandelbroodjes bewaren

Je kunt de vegan amandelbroodjes als het echt moet wel tot een dag of 2 bewaren, maar je kunt je zeker wel voorstellen dat ze vers gebakken het allerlekkerst zijn?

Zo maak je vegan amandelbroodjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan amandelbroodjes met custard

vegan amandelbroodjes
Zijn deze vegan amandelbroodjes moeilijk om te maken? Nee zeker niet. De knapperige korst is van bladerdeeg en de vulling bestaat uit heerlijk romige custard en een laagje appel-amandelspijs.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusten: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ook gebruikt

  • sauspan met dikke bodem
  • houten spatel
Dieet Vegan
Keuken Europees
Trefwoorden feest, homemade, oven
Hoeveelheden aanpassen? 4 broodjes

Ingrediënten

Custard

Appel-amandelspijs

Korst

Bovenop

Zo maak je het

Custard

  1. Meng sojamelk met custardpoeder en suiker in een sauspan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 3 minuten zacht doorkoken. Blijf goed (over de bodem) roeren met een houten spatel.

Appel-amandelspijs

  1. Meng het amandelmeel met suiker en appelmoes en zet een kwartiertje in de koelkast.

Korst

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en haal ze los om te ontdooien.
  2. Verwarm de oven (boven en onderwarmte) voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel wat custard op de helft van een plakje bladerdeeg en daar bovenop wat van het amandelspijs. Vouw het broodje dicht en druk de randen aan met een vork.
  4. Bestrijk met wat sojamelk en verdeel er wat amandelschaafsel over.
  5. Bak de broodjes 20 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven